Παρασκευή 15 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
«Οχι» στις εκδικητικές μεταθέσεις

Η αλλαγή του τόπου εργασίας του εργαζόμενου, όταν γίνεται για εκδικητικούς λόγους εκ μέρους του εργοδότη, είναι παράνομη και αποτελεί καταχρηστική άσκηση διευθυντικού δικαιώματος που προσκρούει στο άρθρο 281 του Αστικού Κώδικα. Με αυτό το σκεπτικό το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου δικαίωσε εργαζόμενη, η οποία είχε προσληφθεί με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου στο υποκατάστημα αεροδρομίου Σπάτων τουριστικού γραφείου με έδρα το Σύνταγμα.

Οταν η εργαζόμενη ζήτησε να της αναγνωριστούν δικαιώματα, ο εργοδότης αρνήθηκε. Η υπάλληλος προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας και τότε ο εργοδότης της άλλαξε πόστο, ενώ στη συνέχεια τη μετέθεσε στα γραφεία του Συντάγματος. Εκείνη με εξώδικη δήλωση δεν αποδέχτηκε τη μετακίνησή της, ενώ ανέφερε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται στον τόπο που αναφέρει η ατομική σύμβαση εργασίας της.

Τελικά, η εργαζόμενη δικαιώθηκε και ο Αρειος Πάγος στην υπ' αριθμό 313/2011 απόφασή του αναφέρει ότι η αλλαγή εργασίας δεν προερχόταν από ανάγκες της επιχείρησης, ενώ υποχρέωσε την τουριστική επιχείρηση να καταβάλει και μισθούς υπερημερίας πέντε μηνών, από τότε δηλαδή που η εργαζόμενη δε δέχτηκε τη μετάθεσή της στο Σύνταγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ