Σάββατο 16 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΠΑΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Συζήτησαν την κλιμάκωση του αγώνα

Την εκτίμηση της 48ωρης απεργίας και των τελευταίων κινητοποιήσεων καθώς και τον προγραμματισμό δουλειάς για το επόμενο διάστημα συζήτησαν οι Τοπικές και Κλαδικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο ΕΚΘ.

Σημειώθηκε ότι αυτή η διαδικασία εκτίμησης της δουλειάς που προηγήθηκε και σχεδιάζεται να αναπτυχθεί, αποτελεί σημαντικό βήμα στην κλιμάκωση του αγώνα, ένα απαραίτητο ποιοτικό βήμα στην κατεύθυνση να ανταποκριθούν στα αυξημένα καθήκοντα και ευθύνες του ταξικού κινήματος.

Εισηγητικά ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι άμεσα, χρειάζεται, αξιοποιώντας τη συσσωρευμένη εμπειρία να συζητήσουν με τους εργαζόμενους για το τι είδους κίνημα χρειάζεται, από την άποψη της γραμμής του, της οργάνωσης της δύναμής του μέσα στους χώρους δουλειάς, της ικανότητάς του να συσπειρώνει και να απεγκλωβίζει από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ. και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τα ιδεολογήματα της αστικής τάξης. Κίνημα που θα συγκεντρώνει δυνάμεις για την ανατροπή αυτής της εξουσίας που επιφυλάσσει τα χειρότερα για την εργατική τάξη και τα παιδιά της, για όλα τα λαϊκά στρώματα.

Σημείωσε ότι πρέπει να μπει το ζήτημα της οργάνωσης των εργαζόμενων ακόμα πιο αποφασιστικά, να σχεδιαστούν συγκεκριμένα βήματα για την οργάνωση της πάλης κατά κλάδο και νομό το αμέσως επόμενο διάστημα, για τη ΜΗ εφαρμογή των μέτρων, την υπονόμευσή τους, την αποτροπή τους. Στην πρώτη γραμμή να βρεθούν τα ζητήματα των ιδιωτικοποιήσεων, των νέων φόρων, των συλλογικών συμβάσεων, της αποτροπής των εργασιακών αλλαγών.

Να οργανωθεί η πάλη των ανέργων για να αποτρέψουν την παραπέρα εξαθλίωσή τους με άμεσα μέτρα προστασίας τους, ενταγμένα στην πάλη και τη δουλειά για διαφώτιση των εργαζόμενων ότι λύση του προβλήματος της ανεργίας δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στον καπιταλισμό.

«Αναγκαίος στόχος για το εργατικό κίνημα δεν μπορεί να είναι η άμυνα και ο αδύνατος εξανθρωπισμός του καπιταλισμού αλλά η απαλλοτρίωση των ίδιων των καπιταλιστών. Με κίνημα που πατάει γερά στους χώρους δουλειάς, που μπορεί να τους παραλύσει με την οργανωμένη πάλη», ανέφερε.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίσθηκε να δοθεί συνέχεια στην πάλη για τις ΣΣΕ, στον αγώνα για την Υγεία, ενάντια στην κατάργηση των ΒΑΕ, ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, με το νέο νόμο - πλαίσιο κλπ. Επίσης ανακοινώθηκε η οργάνωση δράσεων και συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ, στις αρχές Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ