Σάββατο 16 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ALTEC»
Τους 10 έφτασαν οι απολυμένοι

Κλιμακώνει την αντεργατική επίθεση ο Ομιλος «ALTEC» προχωρώντας χτες σε ακόμα πέντε απολύσεις, φθάνοντας συνολικά τις 10 σε δύο βδομάδες, περίπου. Οι απολύσεις έχουν γίνει στην έδρα του Ομίλου στην Αθήνα και στο παράρτημά του στη Θεσσαλονίκη.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Θεσσαλονίκης, χτες το απόγευμα οργάνωσε σύσκεψη με τους εργαζόμενους προκειμένου να καθορίσει αγωνιστικές αντιδράσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις, για την απόκρουση της εργοδοτικής επίθεσης. Επίσης, το ΣΕΤΗΠ Αττικής με χτεσινή του ανακοίνωση καλεί τους εργαζόμενους σε κλιμάκωση του αγώνα.

Υπενθυμίζουμε, ότι την Παρασκευή 8 Ιούλη και την Τρίτη 12 Ιούλη το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης και το ΣΕΤΗΠ Αττικής είχαν κηρύξει στάσεις εργασίας στον Ομιλο καλώντας τους εργαζόμενους να παλέψουν ενάντια στις απολύσεις.

Και στην «EXPRESS SERVICE»

Με τρομοκρατικές απολύσεις απάντησε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας παροχής υπηρεσιών οδικής βοήθειας και υγείας, EXPRESS SERVICE Ι.Π. Ραπτόπουλος, στην απόφαση των εργαζομένων να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα που τους οφείλει για τους τελευταίους 5 μήνες. Η επιχείρηση χτες απέλυσε 10 εργαζόμενους, οδηγούς ασθενοφόρων που πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια οργάνωσης του αγώνα για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους. Η επιχείρηση που μήνες τώρα επικαλείται οικονομική δυσχέρεια, βρήκε πολύ εύκολα και γρήγορα τα χρήματα για να προχωρήσει στην απόλυση των δέκα εργαζομένων. Συνολικά στην επιχείρηση σε όλο το δίκτυο ανά την Ελλάδα απασχολούνται 1.500 εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ