Σάββατο 16 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΣΙΜΕΝΤΑ «ΧΑΛΥΨ»
Νεκρός εργάτης στο βωμό του κέρδους

Την τελευταία του πνοή παλεύοντας για το μεροκάματο άφησε ένας ακόμη εργάτης, αυτή τη φορά στην τσιμεντοβιομηχανία «ΧΑΛΥΨ», συμφερόντων της ιταλικής πολυεθνικής εταιρείας «Italcementi Group.», στη Μάντρα της Αττικής. Ο εργάτης, 47 χρόνων, λεγόταν Στέλιος Καλιαντίδης και είναι ο δεύτερος νεκρός μέσα σε δύο χρόνια στην εταιρεία. Το μοιραίο συνέβη στη διάρκεια επισκευής σπαστήρα υλικών, την Πέμπτη 14 Ιούλη, στις 3 το μεσημέρι.

Από την πρώτη στιγμή, στο χώρο έσπευσε αντιπροσωπεία της Γραμματείας Θριασίου του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εργαζόμενος προσπάθησε να επισκευάσει μια απ' τις δύο «δαγκάνες» του σπαστήρα, η οποία είχε «στραβώσει». Σημειώνεται πως η κάθε μία από τις «δαγκάνες» ζυγίζει περίπου 15 τόνους. Η εργοδοσία - όπως κατήγγειλαν στελέχη του ΠΑΜΕ - ισχυρίστηκε πως ο εργαζόμενος ήταν προϊστάμενος συνεργείου και δεν υπήρχε λόγος να πάει να επισκευάσει το σπαστήρα, κάτι που θα μπορούσε να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο. Στην ουσία, δηλαδή, επιχείρησε να μεταθέσει την ευθύνη στον άτυχο εργαζόμενο.

«Το ΠΑΜΕ, καταγγέλλει τις ευθύνες της εταιρείας η οποία δεν παίρνει τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως η εργατική δύναμη είναι το πιο φθηνό και πιο αναλώσιμο εμπόρευμα», σημειώνει στον «Ρ» ο Μάρκος Αλεξίου, μέλος της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ. Και καλεί τους εργαζόμενους της εταιρείας να παλέψουν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ