Παρασκευή 22 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ - ΗΠΑ
Στρατιωτική συνεργασία, με πρόσχημα το …ποδόσφαιρο

Από τις 18 Ιούλη στην Πολτάβστσινα της Ουκρανίας τα αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας, των ΗΠΑ και της Πολωνίας πραγματοποιούν 12ήμερα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια για την «προστασία» του ουκρανικού και του πολωνικού εναέριου χώρου. Τα γυμνάσια αυτά γίνονται στα πλαίσια της συμφωνίας που στηρίζεται στο πρόσχημα της «κοινής προστασίας» του εναέριου χώρου κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί στην Ουκρανία και στην Πολωνία το 2012.

Σύμφωνα με το σενάριο των γυμνασίων, οι δυνάμεις της πολεμικής αεροπορίας των 3 κρατών επεξεργάζονται μέτρα αντιμετώπισης αεροπλάνων που «απειλούν» αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, Εβγκένι Τσαρκόφ, δήλωσε στην εφημερίδα «Ροσμπάλτ» σχετικά με αυτά τα στρατιωτικά γυμνάσια, πως ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Β. Γιανουκόβιτς, εξαπάτησε τους Ουκρανούς με την κενή περιεχομένου διακήρυξή του περί «στρατιωτικής ουδετερότητας» της χώρας και σήμερα «γίνονται στρατιωτικές επιχειρήσεις στα σύνορα με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία». Σύμφωνα με τον Τσαρκόφ, αυτή η συνεργασία οδηγεί στην ενσωμάτωση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Να σημειωθεί, πως φέτος πραγματοποιήθηκαν και τα κοινά αμερικανο - ουκρανο - ΝΑΤΟικά γυμνάσια «Σι Μπριζ-2011», στις αρχές Ιούνη στην Κριμαία και στη Νότια Ουκρανία.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ