Τετάρτη 27 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΙΛΗ
Κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.--

Διευρύνεται και κλιμακώνεται ο αγώνας των εργαζόμενων στο μεγαλύτερο ορυχείο χαλκού του πλανήτη, και φυσικά της Χιλής, το ορυχείο Εσκονσίδα, με την απεργία των 2.375 εργαζόμενων ενάντια στις περικοπές των επιδομάτων τους.

Η απεργία από 24ωρη που είχε κηρυχθεί την προηγούμενη εβδομάδα διανύει την έκτη της ημέρα, καθώς έχει εξελιχθεί σε απεργία επ' αόριστον, ενώ σύμφωνα με την «Πρένσα Λατίνα» ακόμη 7.000 εργαζόμενοι στην Εσκονσίδα αναμένεται να συμμετάσχουν στην απεργία εάν δεν επιλυθούν τα αιτήματα των απεργών. Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Ορυχεία, προειδοποιεί ότι «εάν απολυθεί έστω και ένας εργαζόμενος στην Εσκονσίδα, θα παραλύσουν τα πάντα».

Η Εσκονσίδα, στην έρημο Ατακάμα της Χιλής, ανήκει κατά 57,5% στην αγγλο-αυστραλιανή «BHP Billiton», κατά 30% στην επίσης αγγλο-αυστραλιανή «Rio Tintom» κατά 10% στην JECO (μέρος ιαπωνικής κοινοπραξίας υπό τη «Mitsubishi») και κατά 2,5% στην «International Finance Corp» (IFC), που είναι θυγατρική της Παγκόσμιας Τράπεζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ