Πέμπτη 28 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ασταμάτητα τα «δώρα» στους ξενοδόχους

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των χιλιάδων εργαζομένων στον επισιτισμό - τουρισμό με την κατάργηση ειδικοτήτων του κλάδου από τα ΒΑΕ, βάζει μπρος νέο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης των μεγαλοξενοδόχων.

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε χτες ότι ενέκρινε και προχωράει η υλοποίηση του προγράμματος για τη διατήρηση 10.000 θέσεων εργασίας με επιχορήγηση μέρους του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους» που αντιστοιχεί στο 40% των εισφορών που βαρύνουν τον εργοδότη, για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών για το 2011. Το πρόγραμμα εκτός από ξενοδοχοϋπαλλήλους που απασχολούνται με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, αφορά και ξενοδοχοϋπαλλήλους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Πέρα από τις οικονομικές ενισχύσεις προς τους εργοδότες και η κατάργηση των ΒΑΕ που προωθεί η κυβέρνηση αποτελεί ακόμα μια πάγια αξίωση των μεγαλοξενοδόχων. Αξίωση που φαίνεται ότι επιτέλους θα ικανοποιηθεί ώστε οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου να θωρακίσουν περαιτέρω την υψηλή κερδοφορία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ