Πέμπτη 28 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Επιμένει δημαγωγικά στις εύκολες λύσεις

Επιδερμική κριτική στην κυβέρνηση άσκησε χτες ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στην Καλαμάτα, αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση δεν πίεσε κανέναν, δεν έβαλε ούτε ένα όριο», παρότι μέλημά της δεν ήταν τα «όρια» στην επίθεση εναντίον του λαού, αλλά η διασφάλιση των συμφερόντων της ντόπιας άρχουσας τάξης. Ο Αλ. Τσίπρας επέμεινε ότι η κυβερνητική πολιτική είναι «αδιέξοδη», αφού «δεν μπορεί να οδηγήσει σε αντιμετώπιση της κρίσης χρέους», συσκοτίζοντας ότι η κρίση είναι καπιταλιστική και αντίδοτο δεν έχουν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του κεφαλαίου.

Αναφερόμενος στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την ανώτατη εκπαίδευση επέκρινε την υπουργό Παιδείας, επειδή ό,τι κάνει το κάνει δίχως διάλογο! Και «ξεχνώντας» παλαιότερες δηλώσεις του, με τις οποίες διαβεβαίωνε ότι «δεν είμαστε εχθρικοί προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια» και πως «το κύρος του δημόσιου πανεπιστημίου δε θίγεται από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια», ξιφούλκησε εναντίον όσων «λαχταρούν να μπουν στο εμπόριο πτυχίων» και όσων «περιμένουν να ανοίξουν τα δικά τους μαγαζιά»!

Επανέλαβε, για μια ακόμα φορά, την πρόταση για συμμαχία σε αντιμνημονιακή βάση, αποκόβοντας σκόπιμα το μνημόνιο απ' την ευρωενωσιακή στρατηγική που το «γέννησε» και η οποία είχε διαμορφωθεί πολύ πριν το ξέσπασμα της κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για «κυβέρνηση των αποτυχημένων μνημονίων», αποκρύπτοντας ότι το μνημόνιο πέτυχε απολύτως ως προς τους στόχους που έθετε. Και ανέκραξε «η κυβέρνηση πρέπει να φύγει», προφανώς για να αντικατασταθεί από μια άλλη που στο όνομα της «προόδου» θα υπηρετήσει τη μαύρη αντίδραση του καπιταλισμού. Ολη κι όλη η φιλοδοξία τους στο πώς θα αναβαθμιστούν σε ένα υπό αναμόρφωση πολιτικό σκηνικό και την επενδύουν με ανέξοδες διακηρύξεις περί «επιθετικής αναδιαπραγμάτευσης του χρέους, ανάπτυξης για τους ανθρώπους και την κοινωνία, όχι για το κεφάλαιο», όταν όλα τα εργαλεία και τα κλειδιά βρίσκονται στα χέρια του κεφαλαίου και δεν διατυπώνεται καμία διάθεση απ' τον οπορτουνισμό αφαίρεσής τους απ' αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ