Πέμπτη 28 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Ταλαιπωρία για γέροντες και τις οικογένειές τους

Η κυβέρνηση, αφού με τις αποφάσεις της τσακίζει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων κόβοντας συντάξεις, δώρα, επιδόματα, κ.λπ., απαιτεί να παρουσιάζονται και κάθε χρόνο στις τράπεζες για να αποδεικνύουν ότι είναι ζωντανοί, προκειμένου να μην τους κοπεί η σύνταξη. Τα ψίχουλα δηλαδή που η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων λαμβάνει και καλείται να επιβιώσει! Το αίσχος, όμως, δε σταματά εδώ, καθώς για τους συνταξιούχους που αδυνατούν - λόγω βαριών ασθενειών και γηρατειών - να βάλουν ακόμα και την υπογραφή τους η ταλαιπωρία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους είναι ασύλληπτη, προκειμένου να βεβαιώσουν ότι είναι ζωντανοί!

Παραθέτουμε καταγγελία που έκανε στον «Ρ» ο Βαγγέλης Σταματούκος, ο οποίος εδώ και 10 μέρες προσπαθεί τρέχοντας από υπηρεσία σε υπηρεσία και από αρχή σε αρχή να απογράψει την βαριά άρρωστη μητέρα του Ξανθή Σταματούκου, 82 ετών που πάσχει από την νόσο «Αλτσχάιμερ» και όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι κατάκοιτη και δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον.

Ο γολγοθάς του Β. Σταματούκου ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα όταν πήγε στο ΙΚΑ της Αγ. Παρασκευής, όμως το πληρεξούσιο που απαιτούνταν και είχε στα χέρια του, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία, ήταν παλαιότερο (η μητέρα του αδυνατεί να κάνει καινούργιο λόγω της κατάστασής της) και έτσι η υπάλληλος του ΙΚΑ δήλωσε ότι δεν μπορεί να το δεχτεί. Στη συνέχεια, η υπάλληλος του ΙΚΑ του έδωσε ένα νέο χαρτί της υπηρεσίας στο οποίο αναφέρεται ότι σε περίπτωση αδυναμίας επικοινωνίας του συνταξιούχου, πρέπει να γίνουν διαδικασίες διορισμού προσωρινού διαχειριστή και μέχρι τότε ότι μπορεί να προσκομίσει στο ΙΚΑ βεβαίωση από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή (ΙΚΑ, ΚΕΠ, Αστυνομία, Δήμο) ότι η μητέρα του είναι εν ζωή. Η υπάλληλος όμως ξεκαθάρισε ότι το ΙΚΑ δεν μπορεί να δώσει τη βεβαίωση, γιατί το ΙΚΑ δεν έχει αρμόδια επιτροπή ούτε υπαλλήλους για να πάνε κατ' οίκον.

Στη συνέχεια, ο Β. Σταματούκος επισκέφτηκε το Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής και την περασμένη Τρίτη αστυνομικός πήγε στο σπίτι της μητέρας του, αλλά δήλωσε ότι δεν μπορεί να βεβαιώσει ότι η Ξ. Σταματούκου είναι ζωντανή γιατί δεν έχει πάρει τέτοια εντολή. Παρέπεμψε μάλιστα το γιο της συνταξιούχου στον Εισαγγελέα προκειμένου να δώσει τη σχετική εντολή.

Πράγματι, όπως μας είπε ο Β. Σταματούκος, χτες πήγε στον Εισαγγελέα Υπηρεσίας και πήρε την εντολή που υποδεικνύει στις αρμόδιες αρχές να βεβαιώσουν ότι η μητέρα του είναι ζωντανή. Με αυτή την εντολή ο Β. Σταματούκος πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγ. Παρασκευής όπου του είπαν ότι πρέπει να προσέλθει ξανά σήμερα το πρωί για να πρωτοκολληθεί. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Β. Σταματούκος πήγε σε υποκατάστημα ΚΕΠ για να ξανακούσει ότι οι υπάλληλοι δεν γνωρίζουν κάτι, καθώς και ότι ούτως ή άλλως δεν υπάρχει αυτοκίνητο διαθέσιμο για να μεταφέρει υπάλληλο στο σπίτι της μητέρας του και θα πρέπει να προσέλθει εκ νέου σήμερα στο ΚΕΠ όπου θα βρίσκεται εκεί και ο διευθυντής. Και η ταλαιπωρία συνεχίζεται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ