Πέμπτη 28 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΣΕΕΑΝ - ΓΟΝΕΙΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Παράσταση διαμαρτυρίας για περικοπές επιδομάτων

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στις Υγειονομικές Επιτροπές που στεγάζονται στη λεωφόρο Κηφισίας πραγματοποίησαν χτες η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αναπήρων Αττικής για τις περικοπές επιδομάτων ακόμα και καρκινοπαθών τελικού σταδίου, καθώς και τη μεγάλη ταλαιπωρία αναπήρων και χρονίως πασχόντων στις σχετικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτησή τους.

Με προμετωπίδα το πανό της ΣΕΑΑΝ που έγραφε: «Κόβουν θεραπείες - φάρμακα - τεχνικά βοηθήματα, βάζουν τροφεία, εμπορεύονται τις ανάγκες μας. Ξεσηκωμός! Λαϊκή Συμμαχία για την Ανατροπή», στάθηκαν μπροστά από τα γραφεία των Υγειονομικών Επιτροπών και ενημέρωναν τους παρευρισκομένους για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Οπως κατήγγειλε η αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με την προϊσταμένη των υγειονομικών επιτροπών, το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας και η κυβέρνηση υλοποιούν ένα βάρβαρο σχέδιο για τη μαζική περικοπή επιδομάτων και παροχών από τους ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες για την εξοικονόμηση χρημάτων προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, πληθαίνουν καταγγελίες ακόμη και για περιπτώσεις καρκινοπαθών τελικού σταδίου.

Συγκεκριμένα, στην αντιπροσωπεία παραβρέθηκε και η Κ. Α., της οποίας η μητέρα είναι καρκινοπαθής τελικού σταδίου με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%. Οπως κατήγγειλε η Κ. Α., η μητέρα της θα έπρεπε να επανεξεταστεί το προηγούμενο διάστημα από την Επιτροπή για να επιβεβαιωθεί η κατάστασή της ώστε να συνεχίσει να παίρνει το βοήθημα που δικαιούται. Ωστόσο, το νέο ραντεβού που ορίστηκε για να περάσει από την Επιτροπή η καρκινοπαθής είναι τον Απρίλη του 2012, δηλαδή 8 μήνες μετά!

Τα στελέχη της αντιπροσωπείας δήλωσαν πως «το ταξικό εργατικό και αναπηρικό κίνημα απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση που εξελίσσεται με ευθύνη της κυβέρνησης και υλοποιείται από τα στελέχη της Περιφέρειας και των Υγειονομικών Επιτροπών θα έχει την πιο αποφασιστική απάντηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ