Κυριακή 31 Ιούλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αγώνας για ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών αναγκών

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής του ΚΚΕ καλεί το λαό να οργανώσει την πάλη του, για να μην παραδοθεί ο πλούτος της περιοχής στους μονοπωλιακούς ομίλους. Να διεκδικήσει ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών αναγκών, που σημαίνει πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της εξουσίας που υπηρετεί την πλουτοκρατία.

Με ανακοίνωσή της, μετά την απόφαση του ΥΠΕΚΑ, να ανάψει το πράσινο φως στην «Ελληνικός Χρυσός» σημείωνε:

«Το ΚΚΕ δηλώνει ότι θα συμμετέχει αγωνιστικά στη διαμόρφωση ενός συντονισμένου αγώνα όλων των κατοίκων ενάντια στην επένδυση και με στόχους διεκδίκησης:

Να μην υλοποιηθεί το επενδυτικό σχέδιο της "Ελληνικός Χρυσός ΑΕ", που παραδίδει τον ορυκτό πλούτο της περιοχής στο μεγάλο κεφάλαιο και δεν αποφέρει στην περιοχή παρά καταστροφή και υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων, ώστε να θησαυρίσουν μονοπωλιακοί όμιλοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, που θα αποτρέπουν τη ρύπανση της περιοχής (νερό, δάσος, θάλασσα) και τους κινδύνους για τα χωριά (όπως με ρήγματα, μεγάλης κλίμακας ατυχήματα κ.ά.), με τους εργαζόμενους και τους τοπικούς μαζικούς φορείς να έχουν αποφασιστικό λόγο.

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, που θα προστατεύουν από "εργατικά ατυχήματα", αλλά και την υγεία των μεταλλωρύχων, που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και μετά τη συνταξιοδότηση.

Mέτρα για μόνιμη σταθερή δουλειά των εργαζομένων με 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο και ικανοποιητικούς μισθούς με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.

Χρειάζεται να αναπτυχθεί αγώνας απειθαρχίας στην απόφαση της κυβέρνησης. Αγώνας δεμένος με την πάλη για Λαϊκή Εξουσία και οικονομία στα πλαίσια της οποίας ο ορυκτός πλούτος της χώρας θα είναι λαϊκή περιουσία, όπου με κεντρικό σχεδιασμό και με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου θα γίνεται σε όφελος του λαού.

Μια τέτοια ανάπτυξη θα έχει στο κέντρο της προσοχής της τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής και όχι την κερδοφορία της εταιρείας, θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη όλων των κλάδων: από τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, τη μεταλλευτική δραστηριότητα και τη μεταποίηση, μέχρι τον τουρισμό».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει διασπορά αποβλήτων της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» (2013-09-24 00:00:00.0)
Ενέργεια και ορυκτός πλούτος: Για τα μονοπώλια ή για τις λαϊκές ανάγκες; (2013-07-11 00:00:00.0)
Κριτήριο τα συμφέροντα του λαού (2013-04-05 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου (2012-03-09 00:00:00.0)
Αγώνας για ανάπτυξη σε όφελος των λαϊκών αναγκών (2011-07-12 00:00:00.0)
Μπορεί να αξιοποιηθεί σε όφελος του λαού (2011-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ