Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΟΦΙΑ.-- Το ποσοστό ανεργίας στη Βουλγαρία ανήλθε στο 11,4% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού τον Ιούνη, σε σχέση με το 10,1% που καταγράφτηκε τον ίδιο μήνα πέρσι.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Διάταγμα με το οποίο εγκρίνεται η έκδοση στον Παναμά του πρώην δικτάτορα Μανουέλ Νοριέγκα, που είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει την εξουσία το 1989 και σήμερα εκτίει ποινή φυλάκισης στο Παρίσι, υπεγράφη την 6η Ιούλη από τον πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, αλλά η διαδικασία της έκδοσής του δε θα προχωρήσει πριν υπάρξει σχετική δικαστική απόφαση, ανέφεραν οι υπηρεσίες του πρωθυπουργού.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Το πρώτο επιβατικό αεροσκάφος της εταιρείας «Aeromexico» πραγματοποίησε υπερατλαντική πτήση με τη χρήση βιοκαύσιμου από την Πόλη του Μεξικού στη Μαδρίτη. Το βιοκαύσιμο που χρησιμοποιήθηκε παράγεται από το φυτό jatropha curcas, το οποίο φύεται στο Νοτιοδυτικό Μεξικό. Πάντως, το σχέδιο δεν είναι ακόμη οικονομικά βιώσιμο λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής του βιοκαυσίμου.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Σήμερα αναμένεται να αποφασίσουν οι Γάλλοι δικαστές εάν και κατά πόσον θα ανοιχτεί έρευνα και ενδεχομένως δικαστική δίωξη εναντίον της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ καθώς κατηγορείται ότι καταχράστηκε την εξουσία της εγκρίνοντας την καταβολή αποζημίωσης ύψους 285 εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματία και προσωπικό φίλο του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών το 2008.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ενέκρινε χτες τη χορήγηση δανείου ύψους 2,5 δισ. ραντ (περίπου 370 εκατ. δολάρια) στο ορεινό βασίλειο της Σουαζιλάνδης.

TΡΙΠΟΛΗ - ΒΕΓΓΑΖΗ.-- Πύραυλος που ενδέχεται να εκτοξεύθηκε από τη Λιβύη έπεσε σήμερα σχετικά κοντά στο ιταλικό πολεμικό πλοίο «Bersagliere», που έπλεε στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών. Παράλληλα, υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος εκτίμησε ότι η κατάσταση στη Λιβύη έχει περιέλθει «σε αδιέξοδο», εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει «στρατιωτική λύση» στην κρίση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ