Σάββατο 6 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Τη λήψη ουσιαστικών μέτρων τόσο για την καταβολή δεδουλευμένων όσο και για το σταμάτημα των παράνομων εργοδοτικών πρακτικών για τους εργαζόμενους στα εργοτάξια της κατασκευής του άξονα Αμβρακίας - Ακτίου απαίτησε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Μωραΐτης. Να σημειώσουμε ότι στο εργοτάξιο αυτό πρόσφατα έχασε τη ζωή του ένας εργαζόμενος.

Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Εργασίας, Χ. Κουτσούκος αρκέστηκε να αναφέρει ότι για το θέμα έχει επιληφθεί το ΣΕΠΕ, που με τη μεσολαβητική διαδικασία κατόρθωσε την πληρωμή δεδουλευμένων έως τον Απρίλη, ενώ «έχει κινηθεί η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων» και «μέσω αυτής της μεθόδου πιστεύουμε ότι θα πιέσουμε τις εταιρείες να είναι συνεπείς».

Οι εταιρείες «αξιοποιούν το νομικό οπλοστάσιο που τους προσφέρετε και καταπατούν κάθε εργασιακό δικαίωμα» επισήμανε στην τοποθέτησή του ο Νίκος Μωραΐτης, σημειώνοντας ότι «η εντατικοποίηση της δουλειάς είναι στην ημερήσια διάταξη και όποιος τολμήσει να καταγγείλει τέτοια θέματα απολύεται κατευθείαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ