Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Διαγκωνισμοί για να κρυφτεί η σύμπλευση

Με προσωπικούς χαρακτηρισμούς και επίδειξη εκατέρωθεν της πυγμής τους ενάντια στο λαό, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαγκωνίζονται για το ποιος μπορεί πιο αποτελεσματικά να προωθήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και να τσακίσει το κίνημα. Αφορμή για την επανάληψη του αποπροσανατολιστικού για το λαό σκυλοκαυγά, στάθηκε χτες η απάντηση του Θ. Πάγκαλου σε προηγούμενα σχόλια στελεχών της ΝΔ και του εκπροσώπου του κόμματος, σχετικά με την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας και την «αδυναμία» της κυβέρνησης να παραδώσει το ιστορικό κέντρο «καθαρό» στα επιχειρηματικά συμφέροντα που καραδοκούν.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε χτες μ' ένα μακροσκελή κατάλογο δράσεων, όπου παραθέτει όλα τα κατασταλτικά και αντιμεταναστευτικά μέτρα της κυβέρνησης για το κέντρο της Αθήνας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Γ. Μιχελάκη ως έναν από τους «επτά νάνους» της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, που «κερδίζει τον τίτλο του "αιώνιου γκρινιάρη"» και «μαζί με τον αρχηγό του, είναι οι "ιεραπόστολοι" της εθνικής μιζέριας». Οσον αφορά το πακέτο μέτρων που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αυτό αναφέρεται στη συνεχή αστυνομοκρατία στο κέντρο της πρωτεύουσας, που έχει προκαλέσει, μόνο τον περασμένο Ιούλη, 51.967 ελέγχους και 23.936 προσαγωγές πολιτών ως εν δυνάμει υπόπτων. Το παραπάνω αποτελεί «έργο» της κυβέρνησης όπως χαρακτηρίζεται από τον αντιπρόεδρό της. Ενα ...έργο που αποφασίστηκε τον περασμένο Μάη και βρίσκεται στην κατεύθυνση της έντασης της καταστολής, από τη μία, και της ικανοποίησης συγκεκριμένων μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, από την άλλη. Δεν αγγίζει τη δράση των οργανωμένων κυκλωμάτων ναρκωτικών, πορνείας, διακίνησης και εκμετάλλευσης μεταναστών, την εγκληματική δράση φασιστοειδών που εξαπολύουν πογκρόμ εναντίον αθώων μεταναστών.

Απαντώντας αργότερα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ισχυρίζεται: «θα ήταν καλύτερα και για τον ίδιο (σ.σ. τον Θ. Πάγκαλο) και για τον τόπο εάν βρισκόταν σε μόνιμες διακοπές. Αλλωστε, τα όσα δηλώνει, δείχνουν πως ζει σε άλλη χώρα και μιλά για άλλη κυβέρνηση». Στηρίζοντας επί της ουσίας την κυβερνητική στρατηγική, ο εκπρόσωπος της ΝΔ ισχυρίζεται ότι «ολόκληρες γειτονιές - ακόμη και ο χώρος έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - κατάντησαν αιχμάλωτες σε παράνομους μετανάστες, εμπόρους και χρήστες ναρκωτικών» και καταγγέλλει ότι «ο νόμος, που ψήφισαν για την ιθαγένεια, έκανε την Ελλάδα μαγνήτη λαθρομετανάστευσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το κέντρο της Αθήνας (2011-05-18 00:00:00.0)
Ψέματα και αλήθειες (2011-04-21 00:00:00.0)
Πασχίζουν για τα συμφέροντα των μεγαλοδανειστών (2010-11-02 00:00:00.0)
Να μην περάσουν ρατσιστικές και εθνικιστικές αντιλήψεις (2010-05-28 00:00:00.0)
Μην τσιμπάτε στις ...«ευεργεσίες» (2009-12-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ