Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Σε απεργία οι παίκτες στην Ισπανία

Την απόφαση να κατέβουν σε απεργία για τις δυο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος αποφάσισαν χθες οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στις δυο μεγαλύτερες κατηγορίες της Ισπανίας, Primera και Secunda Division. Οι ποδοσφαιριστές, μέσω της Ενωσής τους (AFE), απαιτούν από τους συλλόγους - εργοδότες να τηρούν τις δεσμεύσεις τους. «Είμαστε ομόφωνοι και σταθεροί στην απόφασή μας να κάνουμε απεργία», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της AFE, Λουίς Ρουμπιάλες, και πρόσθεσε: «Το πρωτάθλημα δε θα αρχίσει, έως ότου υπογραφεί μια νέα συμφωνία (σ.σ. ανάμεσα στη λίγκα και τους παίκτες)».

Στο κέντρο της διαμάχης ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκεται η απαίτηση της Ενωσης για ένα μεγαλύτερο ποσό για επείγουσες καταστάσεις, προκειμένου να δίνεται βοήθεια στους παίκτες που δεν πληρώνονται από τους συλλόγους, οι οποίοι βρίσκονται σε οικονομική διαχείριση. Η «αυλαία» της νέας σεζόν στην Ρrimera και την Secunda Division είναι προγραμματισμένο να ανοίξει το Σαββατοκύριακο 20-21 Αυγούστου. Η AFE είχε την υποστήριξη 100 και πλέον ποδοσφαιριστών από την Α` κατηγορία στο ξενοδοχείο της Μαδρίτης, όπου δόθηκε η συνέντευξη Τύπου. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, οι διεθνείς με την Εθνική Ισπανίας, Ικερ Κασίγιας και Κάρλες Πουγιόλ, ενώ υπήρχαν και εκπρόσωποι από τις αντίστοιχες Ενώσεις της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους.

  • Οπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, το πρωτάθλημα της Αγγλίας Premier League θα αρχίσει κανονικά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Αυγούστου). Μοναδική εξαίρεση, το ματς μεταξύ Τότεναμ και Εβερτον, καθώς το προάστιο του Τότεναμ είχε βρεθεί τόσες μέρες στο επίκεντρο των επεισοδίων στο Λονδίνο και η κατάσταση εκεί παραμένει ρευστή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ