Σάββατο 13 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιά στο Πήλιο

Icon

Νύχτα φόβου και αγωνίας για τους κατοίκους του Νότιου Πηλίου η προχτεσινή, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή μεταξύ του Λαύκου και του Μικρού, έφερε στη μνήμη τους την πυρκαγιά του 2007 που είχε πλήξει τη ίδια περιοχή - το Νεοχώρι, το Λεφόκαστρο, την Αφησσο, τις Αφέτες, την Αργαλαστή - προκαλώντας μεγάλη καταστροφή. Ολοι, σχεδόν, είχαν βγει έξω από τα σπίτια τους και βοηθούσαν, με κάθε τρόπο, το έργο των πυροσβεστών για την κατάσβεση.

Η φωτιά ξεκίνησε το απόγευμα - υπάρχουν πολλές υπόνοιες ότι οφείλεται σε ανθρώπινο χέρι - και στη μάχη για την αντιμετώπισή της πήραν μέρος 23 πυροσβεστικά οχήματα από το Βόλο και απ' όλη τη Θεσσαλία, 60 πυροσβέστες, 20 πεζοπόρα τμήματα, τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο και η κατάσβεση συνεχιζόταν μόνο από ξηράς. Ολη η δύναμη της Πυροσβεστικής παρέμεινε καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στο σημείο, φοβούμενη τις αναζωπυρώσεις εστιών. Αν και δεν καταμετρήθηκαν στο σύνολό τους οι ζημιές, υπολογίζεται ότι κάηκαν πάνω από 200 στρέμματα δάσους, κυρίως με πεύκα και πλατύφυλλα δέντρα.

Πυρκαγιά ξέσπασε, προχτές, στις 7.30 μ.μ., και στο Πουρί, κοντά στη θάλασσα και κατασβέστηκε μετά τις 11 το βράδυ.

Σε άλλες περιοχές

Στις φλόγες παραδόθηκαν χτες η Γαλίφα του Δήμου Χερσονήσου και το Πλατάνι Σούδας στην Κρήτη.

Η πυρκαγιά στη Γαλίφα ξέσπασε στις 12.55 μετά τα μεσάνυχτα και με τη συνδρομή 6 οχημάτων με 14 άτομα και 1 πεζοπόρου τμήματος με 10 άτομα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 7 το πρωί. Στο μεταξύ, στη 1.50 τη νύχτα ξέσπασε πυρκαγιά στο Πλατάνι Σούδας. Η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά σε αυτοκίνητο που συγκρούστηκε με άλλο, ενώ γρήγορα επεκτάθηκε σε δασική έκταση.

Πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη στην περιοχή Κυψέλη Πάργας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν δύο αεροσκάφη, έντεκα πυροσβέστες και πέντε οχήματα. Η πυρκαγιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση και δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ