Κυριακή 21 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

ΤΑΚΗΣ ΔΟΙΚΟΣ
ΤΑΚΗΣ ΔΟΙΚΟΣ
ΦΩΤ.

Την Πέμπτη 18 Αυγούστου κηδεύτηκε ο σύντροφος και στέλεχος του ΚΚΕ, ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ στο χωριό Αβδού στο Νομό Ηρακλείου, ο οποίος μια μέρα πριν έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 93 ετών.

Σύντροφοι και φίλοι του ΚΚΕ στη μνήμη του συντρόφου ΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ που τίμησε τον τίτλο του κομμουνιστή με σεμνότητα, μαχητικότητα και ανιδιοτέλεια πρόσφεραν στη ΝΕ Ηρακλείου το πόσο των 900 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος .

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Τάκης) ΔΟΙΚΟΣ. ΕΠΟΝίτης στην κατοχή, εντάχτηκε το 1947 στον ΔΣΕ, στο Ιππικό Θεσσαλίας με τους καπετανέους Στ. Μανάκα και Περικλή Οικονόμου (Γαζή). Στις 9 Μάρτη του 1949 στη μάχη στο Ντουμπρούζι πιάστηκε τραυματίας και δικάστηκε από το στρατοδικείο Λάρισας 20 φορές σε θάνατο. Από τα 17 του χρόνια κλείστηκε στις φυλακές «Χατζηκώστα» στην Καρδίτσα. Γλίτωσε το εκτελεστικό απόσπασμα χάρη στην πάλη της Σοβιετικής Ενωσης - με τον υπουργό Εξωτερικών Βισίνσκι - στον ΟΗΕ και τη μετατροπή της ποινής του σε ισόβια. Αποφυλακίστηκε με τα μέτρα «αποσυμφόρησης» μετά από 5 χρόνια.

Ο ΤΑΚΗΣ ΔΟΙΚΟΣ στάθηκε πάντα στο πλευρό του ΚΚΕ, αντιπάλεψε τον οπορτουνισμό, πάλεψε σ' όλη του τη ζωή για το καλό του λαού και «έφυγε» σαν πραγματικός κομμουνιστής.

Ο συμμαχητής, συναγωνιστής και σύντροφός του στο Ιππικό Θεσσαλίας, Βασίλης Κωνσταντούλας από την Αστρίτσα Καρδίτσας, προσφέρει στη μνήμη του 50 ευρώ στη ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.


ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ