Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΤΑ»
Καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις συκοφάντησης των εργαζομένων

Τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που στόχο έχουν τη συκοφάντηση και το χτύπημα των εργαζομένων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) αλλά και τη στάση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού για τη στήριξη που προσφέρει συνολικά στην αντεργατική πολιτική και ειδικά στην πολιτική «παροχών» καταγγέλλουν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, η «Δημοκρατική Συνεργασία Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ» σε ανακοίνωσή της.

Αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών για το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή που, τελικά, παραδόθηκε χτες στον υπουργό Εσωτερικών και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα ισχυρίζεται ότι η Ομοσπονδία Εργαζομένων έλαβε, παρανόμως, από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ επιχορηγήσεις που αγγίζουν τα 4 δισ. ευρώ κατά την περίοδο 1999-2010, είναι παράνομες. Για την υπόθεση η Εισαγγελία έχει παραγγείλει τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας για το αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, σχετικά με τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης συνδικαλιστικής νομοθεσίας.

Η ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συνεργασίας»

Η «Δημοκρατική Συνεργασία» αναφερόμενη στο ζήτημα των επιχορηγήσεων επισημαίνει ότι «είναι η μόνη δύναμη που καταψήφιζε και αντιδρούσε αποφασιστικά στις ανάλογες ρυθμίσεις «παροχές» - περιλαμβάνονταν στις ΣΣΕ - της εργοδοσίας προς όφελος δήθεν των εργαζομένων, όταν την ίδια στιγμή υπέγραφαν ΣΣΕ με αυξήσεις ψίχουλα για το σύνολο των εργαζομένων».

Παράλληλα, καταγγέλλει «την κυβέρνηση για την προφανή προσπάθεια συκοφάντησης και χτυπήματος των εργαζομένων στο χώρο του ταχυδρομείου. Είναι γνωστή πλέον η τακτική της. Τα ίδια έκανε και για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, στον ΟΣΕ, στην Ολυμπιακή και όπου αλλού οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι και αντιστέκονται στο ξεπούλημα των πρώην ΔΕΚΟ». Στόχος είναι να βάλουν εμπόδια στην έκφραση ταξικής αλληλεγγύης από άλλους εργαζόμενους. «Εχουν σκοπό - συνεχίζει - την πλήρη διάλυση των δημόσιων ταχυδρομείων για να αυξηθεί ακόμα περισσότερο ο βαθμός εκμετάλλευσής των εργαζομένων με το πέρασμα και αυτών των υπηρεσιών στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου. Η "Δημοκρατική Συνεργασία" σε κάθε περίπτωση και με κάθε τρόπο αποκάλυπτε και αποκαλύπτει το βλαβερό δρόμο - για τους εργαζόμενους - του "κοινωνικού εταιρισμού" που ακολουθούν οι παρατάξεις των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΔΑΚ στα ΕΛΤΑ». Σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι οι δυνάμεις του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού στηρίζουν την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και φέρουν ευθύνες για τις σημερινές εξελίξεις.

Καταλήγοντας, καλεί τους εργαζόμενους να τους χαλάσουν τα σχέδια «με αναδιοργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος, τη δημιουργία του κλαδικού συνδικάτου στο χώρο των ΕΛΤΑ - ταχυμεταφορών. Με πλαίσιο δράσης και διεκδίκησης που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες και με αγωνιστική συμπόρευση με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. (...) Ηρθε η ώρα με οργάνωση από τα κάτω σε κάθε χώρο δουλειάς να μπει στόχος η κοινωνικοποίηση των ΕΛΤΑ - ταχυμεταφορών. Για να προσφέρουν υπηρεσίες που να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού. Να μπει στόχος ο άλλος δρόμος ανάπτυξης που συμφέρει το λαό κι όχι το κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ