Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ
Εμπαίζουν ανέργους, ενισχύουν εργοδότες

Την πολιτική των κυβερνητικών προγραμμάτων ενίσχυσης της εργοδοσίας με άφθονο χρήμα και της ανακύκλωσης των ανέργων με μισθούς πείνας για δουλειά λίγων μηνών, αποτέλεσε ένα από τα θέματα που συζήτησαν χτες κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός επανέλαβε για ακόμα μια φορά τις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για νέα προγράμματα με στόχο δήθεν τάχα την αντιμετώπιση της ανεργίας. Πρόγραμμα μέσω των οποίων οι επιχειρηματίες θα εισπράξουν από 2,7 δισ. ευρώ έως και 4 δισ. ευρώ, από την αναθεώρηση και αξιοποίηση άλλων προγραμμάτων, ενώ οι άνεργοι θα εισπράξουν μισθούς πείνας για μικρό χρονικό διάστημα. Οπως είπε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Εργασίας στις μαύρες λίστες της ανεργίας θα προστεθούν άλλοι 100.000 άνεργοι με το τέλος της τουριστικής περιόδου και ταυτόχρονα επαναβεβαίωσε τη σφαγή των επιδομάτων ανεργίας καθώς ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δοθεί δραχμή παραπάνω από τα 500 εκατομμύρια ευρώ προς τον ΟΑΕΔ που προβλέπει το «μεσοπρόθεσμο».

Για τα ΒΑΕ που αποτέλεσε επίσης θέμα της συνάντησης, ο Γ. Κουτρουμάνης είπε ότι η διαβούλευση για τα ΒΑΕ θα λήξει την άλλη βδομάδα, μετά και την ολοκλήρωση των συναντήσεων με τη ΓΣΕΕ και τους εργοδοτικούς φορείς. Το πετσόκομμα πάντως των ΒΑΕ είναι δεδομένο και όπως είπε ο υπουργός πρόκειται για πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, η οποία θα αξιοποιήσει και την εμπειρία άλλων χωρών όπως της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, όπου βεβαίως ο πέλεκυς στα ΒΑΕ ήταν βαρύς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ