Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΙΜΑ.-- Στους 19 τραυματίες ανέρχεται ο πρώτος απολογισμός από το σεισμό των 7 Ρίχτερ στο Περού, που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα ανατολικά της χώρας κοντά στα σύνορα με τη Βραζιλία. Οι ζημιές είναι περιορισμένες, μόνο σε κτίρια και εγκαταστάσεις και τις μονάδες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Πάνω από 100 Νιγηριανοί αυτονομιστές, που φορούσαν στολές παραλλαγής και σύμβολα υπέρ της ανεξαρτησίας της Μπιάφρα (νοτιοανατολική Νιγηρία) επιδιώκοντας να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις για την 40ή επέτειο από τον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο, συνελήφθησαν χτες βράδυ στις περιοχές Ενούγκου και Ονίτσα της Νιγηρίας.

HΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Περίπου 12.000.000 άνθρωποι δεν έχουν υπηκοότητα καμίας χώρας με αποτέλεσμα να στερούνται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα ανακοίνωσαν χτες αξιωματούχοι του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη προσθέτοντας πως οι περισσότεροι βρίσκονται στη νοτιοανατολική και κεντρική Ασία, στην Ανατολική Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική.

NEO ΔΕΛΧΙ.-- Επίθεση ένοπλων αυτονομιστών σε στρατιώτες σε βορειοανατολική περιοχή του Κασμίρ είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ατόμων και τον τραυματισμό άλλων ένδεκα.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Κατά 86% φέτος και 116% πέρσι αυξήθηκαν τα κέρδη της αυστραλιανής εταιρείας μεταλλευμάτων BHP, η οποία πλέον συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 μεγαλύτερων επιχειρηματικών ομίλων του πλανήτη. Διπλασιασμό των κερδών της ανακοίνωσε και η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία «Quantas» (Κουάντας) τα κέρδη της οποίας ανήλθαν πλέον σε 250 εκατ. δολάρια.

BIENNH.-- Ερευνα ξεκίνησαν οι δικαστικές αρχές της Αυστρίας σε βάρος 80χρονου που θεωρείται ύποπτος βασανισμού, βιασμών και γενικότερης κακοποίησης των δύο θυγατέρων του για πάνω από 40 χρόνια. Κρατούσε τα θύματά του (σήμερα ηλικίας 53 και 45 ετών), κλειδωμένα σε μία μικρή κουζίνα σπιτικού κοντά στην πόλη Μπράουναου της βόρειας Αυστρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ