Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΔΑΝ - ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ
Αεροπορικές αιματηρές επιδρομές

ΧΑΡΤΟΥΜ - ΤΖΟΥΜΠΑ.--

Αεροπορικές επιδρομές σε ορεινές περιοχές της Νούμπα στην πολιτεία του Νότιου Κορντοφάν του Σουδάν πραγματοποίησαν χτες σουδανικά πολεμικά αεροσκάφη προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 26 αμάχων και τον τραυματισμό άλλων 45.

Η εξέλιξη έδωσε αφορμή σε οργανώσεις όπως το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και η Διεθνής Αμνηστία να καταγγείλουν τις σουδανικές αρχές για «αδιάκριτες επιθέσεις σε άμαχο πληθυσμό» και για ασφυκτικούς περιορισμούς στη δράση ανθρωπιστικών οργανώσεων υποστηρίζοντας ότι αυτά θα μπορούσαν να «ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Η πετρελαιοφόρα πολιτεία του Νότιου Κορντοφάν είναι κοντά στα σύνορα με το ανεξάρτητο (από τον περασμένο Ιούλη) Νότιο Σουδάν και έχει μετατραπεί, τους τελευταίους μήνες, σε θέατρο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε σουδανικό στρατό και μαύρες φυλετικές κοινότητες που είχαν συμμαχήσει στο παρελθόν με το Σουδανικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κίνημα (SPLA) στο νότο. Υπολογίζεται ότι πάνω από 150.000 έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εξαιτίας αυτών των συγκρούσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ