Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεάματα ... χωρίς «άρτο»

Εβαλε την «κασέτα» για άλλη μια φορά ο υπουργός Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος για την «εικόνα της χώρας», μετά από συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είχαμε μια καλή χρονιά για τον τουρισμό φέτος, όχι όμως και για την Αθήνα. Θα πρέπει τώρα να δουλέψουμε μαζί για να ανατρέψουμε την άσχημη κατάσταση και την εικόνα που έχει δημιουργηθεί. Χρειάζονται συντονισμένες προσπάθειες για να μην σπαταλάμε δυνάμεις. Φτιάξαμε μία κοινή ατζέντα η οποία θα οδηγήσει σε κοινό μνημόνιο συνεργασίας του υπουργείου με το δήμο».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο δήμαρχος είπε: «Ανοίξαμε πιστεύω ένα πεδίο συνεργασίας στον Πολιτισμό, τον Τουρισμό και τον Αθλητισμό. Αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, η Αθήνα βιώνει πιο έντονα την κρίση. Η συνεργασία αποτελεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας τόσο προς τους δημότες όσο και στην ευρύτερη κοινή γνώμη».

Σε τι αναφέρονται οι αξιωματούχοι; Στο γεγονός ότι η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Εθνικό Θέατρο, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η Εθνική Πινακοθήκη, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με μια σειρά παραστάσεων βγαίνουν σε κεντρικές πλατείες και δρόμους της Αθήνας. Σήμερα ξεκινάει η Λυρική Σκηνή, η οποία με ένα λεωφορείο με ανοιχτή οροφή, θα μεταφέρει μονωδούς και χορωδούς της ΕΛΣ, οι οποίοι στη διαδρομή και στις στάσεις θα ερμηνεύουν δημοφιλή αποσπάσματα από διάσημες όπερες. Παράλληλες εκδηλώσεις θα γίνουν και σε πλατείες. Μέσα στην επόμενη βδομάδα ακολουθούν το Εθνικό Θέατρο με το Τροχόσπιτο, θεατρικές παραστάσεις από τους φοιτητές της δραματικής σχολής, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με εικαστικές παρεμβάσεις και προβολές σε κομβικά σημεία και κτίρια της πόλης, η Εθνική Πινακοθήκη Αθηνών με ψηφιακές προβολές σε τοίχους της Αθήνας.

Ολα αυτά ως ιδέες μπορεί να είναι καλές, δεν παύουν όμως να αποτελούν και μόνο κινήσεις εντυπωσιασμού, τη στιγμή που ο πολιτισμός υποχρηματοδοτείται, οι άνθρωποί του στέλνονται στον Καιάδα της ανεργίας και τα εργατικά λαϊκά στρώματα μέσα από τη βάρβαρη επίθεση που υφίστανται στο εισόδημα και τα δικαιώματα στερούνται στην πράξη το δικαίωμα πρόσβασης στον πολιτισμό.


Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ