Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΡΗΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ραντεβού θανάτου

Ενας νεκρός (από πολλαπλές μαχαιριές) μόλις 21 ετών και δυο τραυματίες είναι το αποτέλεσμα των βίαιων συγκρούσεων που εξελίχθηκαν χτες τα ξημερώματα - στο ύψος του Παγκρήτιου Σταδίου, στην παραλιακή λεωφόρο - μεταξύ οργανωμένων οπαδών (κατά πληροφορίες του ΟΦΗ, του Ηροδότου και του Παναθηναϊκού) στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κρήτης, οι εμπλεκόμενοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη και κουκούλες και χρησιμοποίησαν λοστούς, πέτρες, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.

Οι δύο σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Μέχρι στιγμής, η Αστυνομία έχει πραγματοποιήσει 6 συλλήψεις. Οι έρευνες και η προανάκριση που ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου (προκειμένου να εντοπισθούν και να συλληφθούν και τα υπόλοιπα άτομα, που συμμετείχαν και να προσδιοριστεί - εξατομικευτεί το είδος της εμπλοκής τους), συνεχίζονται.

Σε ανακοίνωση της η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ καταδικάζει τα σοβαρά επεισόδια, τονίζοντας ότι τα προετοιμάζει η βία εντός των γηπέδων. Αποτελούν αντανάκλαση της βίας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που δέχεται καθημερινά ο εργαζόμενος, ο νέος της λαϊκής οικογένειας. «Η βία στα γήπεδα ενισχύθηκε με την καθιέρωση του επαγγελματικού αθλητισμού που έχει σκοπό την υπαγωγή των ομάδων στις δραστηριότητες, στις φιλοδοξίες και στους ανταγωνισμούς των επιχειρηματιών». Και καλεί τους νέους των λαϊκών οικογενειών να γυρίσουν την πλάτη στην τυφλή εκτόνωση της εξέδρας. «Η διέξοδος βρίσκεται στην οργανωμένη πάλη ενάντια στην πλουτοκρατία και τους πολιτικούς της εκφραστές μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για τη λαϊκή εξουσία».

Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο Δήμο Ηρακλείου. Τονίζοντας ότι όσο υπάρχει εμπορευματοποίηση στον αθλητισμό, αυτά θα συνεχίζονται γιατί όπως σημειώνουν εμπορευματοποίηση σημαίνει κυνήγι κερδών. «Αυτά απαιτούν φανατισμό και τυφλό οπαδισμό. Ο φανατισμός οδηγεί σε γεγονότα όπως το χτεσινό που ούτε πρώτο ήταν ούτε τελευταίο θα είναι. Οποιος πραγματικά θέλει να τα καταδικάσει και να μην ξαναδεί τα ίδια στο μέλλον, οφείλει να καταγγείλει και να πάρει μέτρα για τους πραγματικά υπεύθυνους και ηθικούς αυτουργούς. Να αφαιρέσει την εξουσία - δηλαδή την ιδιοκτησία - από τους μεγαλοπαράγοντες του αθλητισμού. Κάθε άλλη πρόταση, είναι στρουθοκαμηλισμός».

Επίσης, εκφράζουν τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού και ταυτόχρονα την ευχή να στραφεί η ορμητικότητα και ο αυθορμητισμός της νεολαίας σε αγώνες που μπορούν να οδηγήσουν στην πραγματική βελτίωση της ζωής τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενας ακόμα θάνατος στο γήπεδο της σαπίλας και των βρώμικων συμφερόντων (2014-10-02 00:00:00.0)
Πλευρά του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού (2014-10-01 00:00:00.0)
Θλιβερή πραγματικότητα με αιτία (2009-10-08 00:00:00.0)
Η βία δεν παίζει ...φιλικά (2008-08-05 00:00:00.0)
Τη βία στα γήπεδα τη γεννάει το σύστημα (2005-01-16 00:00:00.0)
Η σαπίλα πηγαίνει πολύ βαθιά (1997-12-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ