Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Η σαπίλα πηγαίνει πολύ βαθιά

Υπόλογη η κυβέρνηση, τονίζει σε ανακοίνωσή του για τη βία στα γήπεδα το Γραφείο Τύπου του Κόμματος

Τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και των εμπόρων του ποδοσφαίρου, για τη συνεχώς αυξανόμενη βία, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Επισημαίνεται πως στόχος πλέον φαίνεται πως δεν είναι μόνο η χειραγώγηση και ο αποπροσανατολισμός της νεολαίας, αλλά και η εξυπηρέτησηεπιδιώξεων ορισμένων.

Το πλήρες κείμενο αναφέρει: "Η επανάληψη των γεγονότων βίας στα γήπεδα, για τρίτη φορά μέσα σε λίγες μέρες, γεννάει τουλάχιστον ορισμένα ερωτηματικά. Μέχρι τα νέα επεισόδια κάναμε λόγο για τα ισχυρά συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, το οποίο λυμαίνεται το χώρο του ποδοσφαίρου και γενικά του αθλητισμού. Κάναμε λόγο για τις οικονομικές και πολιτικές επιδιώξεις του, για τους ανταγωνισμούς μεταξύ των ιδιοκτητών των ΠΑΕ. Και ακόμα, για τη χειραγώγηση τμημάτων της νεολαίας, που οδηγείται μεθοδευμένα στο χουλιγκανισμό και στον τυφλό φανατισμό, με πρακτικές που δημιουργούν συνθήκες θερμοκηπίου για την εξάπλωση των πιο αντιδραστικών μορφών της αστικής ιδεολογίας.

Μήπως μετά τα χτεσινά γεγονότα θα πρέπει, εκτός όλων των παραπάνω, να κάνουμε λόγο και για σχεδιασμένα και καθοδηγημένα επεισόδια, που εξυπηρετούν άμεσες και μακροπρόθεσμες επιδιώξεις ορισμένων; Το παραπάνω προκύπτει αβίαστα, γιατί τα γεγονότα στο ΟΑΚΑ δεν προέκυψαν σε ανύποπτο χρόνο, ούτε ήταν κεραυνός εν αιθρία. Αποδεικνύεται ότι η σαπίλα στο ποδόσφαιρο και γενικά στο χώρο του αθλητισμού πηγαίνει πολύ βαθιά. Απογυμνώνει από κάθε πρόσχημα και εξωραϊσμό τη λεγόμενη "ελεύθερη αγορά" και φέρνει στην επιφάνεια τον αλληλοσκοτωμό του ανταγωνισμού της ζούγκλας, όπου ισχύει το "ο θάνατός σου η ζωή μου".

Η κυβέρνηση, που παριστάνει είτε τον Πόντιο Πιλάτο, είτε τον αντικειμενικό πυροσβέστη, είναι βαθιά υπόλογη για τα όσα συμβαίνουν στον χώρο του ποδοσφαίρου. Αν η ίδια και οι πλουτοκράτες ιδιοκτήτες των ΠΑΕ ελπίζουν ότι αυτή η κατάσταση θα αφιονίσει τη νεολαία, γρήγορα θα διαψευστούν. Η σημερινή νεολαία θα βάλει στη θέση της και την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της και τα οικονομικά στηρίγματά της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ