Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Υπηρετούμε με "ενάργεια" τη ΔΕΕ!

Η ελληνική κυβέρνηση "με ενάργεια" και "χωρίς να φεισθεί προσπαθειών" θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να καταστήσει τη ΔΕΕ σε ευυπόληπτο στρατιωτικό οργανισμό και στρατιωτικό βραχίονα της ΕΕ με ουσιαστικές αρμοδιότητες! Την παραπάνω δέσμευση απεύθυνε χτες αυτοπροσώπως ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης προς την κοινοβουλευτική συνέλευση του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, πιστοποιώντας ότι πλέον η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν κρατά κανένα απολύτως πρόσχημα στην εξύμνηση της εξάρτησης και της επιθετικής φύσης των κεφαλαιοκρατών.

Ο Κ. Σημίτης, με την ευκαιρία της ανάληψης από την Ελλάδα της προεδρίας της ΔΕΕ από την 1η του Γενάρη του 1998, επιδόθηκε σε ένα υμνολόγιο της ΔΕΕ και των συστημάτων "ασφαλείας" που έχει συστήσει η Δύση για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της. Ιδιαίτερο βάρος έδωσε ο πρωθυπουργός στη συμβολή της Ελλάδας, ώστε η ΔΕΕ να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην "Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας" (ΚΕΠΠΑ) της ΕΕ. Δίνοντας το στίγμα της ελληνικής προεδρίας, δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα επιδοθεί στην "ενδυνάμωση των θεσμικών οργάνων του Οργανισμού" και θα προωθήσει την "επί καθημερινής βάσης συνεργασία με την ΕΕ". Ο σκοπός όπως είπε δεν είναι άλλος από την "καλύτερη υποστήριξη της δυνατότητας συνεργασίας ΕΕ και ΔΕΕ για τη διαχείριση των κρίσεων".

Συνεχίζοντας, δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνειών περί του τι πρόκειται: Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για την "περαιτέρω εντατικοποίηση της θεσμικής και καθ' ημέραν συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΕ και του ΝΑΤΟ"... Αξιοσημείωτο είναι δε ότι ο Κ. Σημίτης εκδήλωσε την πρόθεση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ "να συνεχίσουμε και ει δυνατόν να επεκτείνουμε την εντολή της Πολυεθνικής Συμβουλευτικής Αστυνομικής Μονάδας", ούτως ώστε να ενισχυθεί ο κατοχικός ρόλος της τελευταίας στην Αλβανία.

Τέλος ο πρωθυπουργός, αφού δήλωσε ότι οι λαοί ζουν "υπό καθεστώς περισσότερης δημοκρατίας, ελευθερίας, ευημερίας" από ό,τι στο παρελθόν... και πως πλέον "χαίρουν περισσότερων δικαιωμάτων και προοπτικών εξέλιξης σε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον", ζήτησε από όλους τους συμμετέχοντες στη ΔΕΕ να της προσδώσουν "ρόλο κλειδί" σε ό,τι αφορά τα στρατιωτικο-πολιτικά σχέδια της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ