Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αίσχος

Λύσσαξαν με τον Στάλιν! Οχι τώρα μόνο, αλλά εδώ και δεκάδες χρόνια. Και ό,τι βρουν, ό,τι μπορούν να αναμασήσουν από τα διάφορα πρακτορεία (πραγματικά πρακτορεία), το αναπαράγουν, ποντάροντας στο γεγονός ότι "πες, πες, κάτι μένει πάντα στο τέλος".

Αυτό κάνει και η Χριστίνα Πάντζιου στο χτεσινό "Εθνος". Με πρώτη ύλη το φωτογραφικό υλικό κάποιου Ντέιβιντ Κινγκ, πρώην διευθυντή του καλλιτεχνικού περιοδικού "Σάντεϊ Τάιμς", δημοσιεύει ένα ολόκληρο δισέλιδο με αλλοιωμένες φωτογραφίες, την αλλοίωση των οποίων έκανε - ποιος άλλος; - ο Στάλιν! Φωτογραφίες, από τις οποίες ο Στάλιν είχε φροντίσει να εξαφανίσει τα ανεπιθύμητα γι' αυτόν πρόσωπα, αφού προηγουμένως φρόντισε - πάλι κατά τον Κινγκ και την Πάντζιου - να τα εξαφανίσει και από τη ζωή!.. Πρόσωπα, μάλιστα, που είχαν φωτογραφηθεί μαζί του, αλλά δεν ήθελε ο Στάλιν, να εικονίζονται μαζί του...

Τέτοια ξετσίπωτη προβοκάτσια. Τέτοιος απύθμενος αντικομμουνισμός, για τον ηγέτη της αντιφασιστικής νίκης. Τόση μανία ενάντια στο μπολσεβίκικο κόμμα. Ισως, ως ...ανταπόδοση της μεγάλης του προσφοράς και των υπηρεσιών, που πρόσφερε σε όλο τον κόσμο.

Μόνο μια λέξη, σας ταιριάζει: Αίσχος και πάλι αίσχος, κύριοι "αμερόληπτοι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ