Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σε "τυφλή" πορεία

Σε μια "τυφλή" πορεία, για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, εμφανίζεται να βαδίζει η κυβέρνηση, με μοναδικό οδηγό την εξυπηρέτηση των αναγκών του ΝΑΤΟ. Ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας, χωρίς να απαντήσει σε κανένα από τα κρίσιμα ερωτήματα σε σχέση με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, με τις απαντήσεις που έδωσε χτες επιβεβαίωσε τις ανησυχίες που υπάρχουν για την πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα.

Ο υπουργός Τύπου επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα έχει αποδεχτεί την κατάργηση των ορίων επιχειρησιακής ευθύνης στο Αιγαίο και μάλιστα εν λευκώ χωρίς να εξασφαλίσει ούτε καν τις λεγόμενες δικλείδες ασφαλείας, που τις είχε κάνει σημαία, καθώς οι... "λεπτομέρειες" αυτές θα συζητηθούν σε επόμενη φάση. Ολα αυτά, είπε, "τα οποία αφορούν τη λειτουργία των νέων οργάνων, θα τα συζητήσουμε στη συνέχεια, τους επόμενους μήνες". Και πρόσθεσε: "Αλλωστε, για το πώς θα γίνουν όλα αυτά, η εκπόνηση, ο σχεδιασμός ή η εκτέλεση των ασκήσεων - επειδή έγιναν κάποιες συζητήσεις - θα αντιμετωπιστεί σε ένα επόμενο στάδιο".

Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να εκδηλωθεί η πρώτη εσωκομματική αμφισβήτηση των κυβερνητικών επιλογών γύρω από το θέμα της νέας δομής του ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του πρώην υφυπουργού Εθν. Αμυνας Ν. Κουρή με τίτλο "ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ, Ο Πεντηκονταετής "Πόλεμος"". Στην παρουσίαση του βιβλίου έχουν προσκληθεί να μιλήσουν οι Αν. Πεπονής και Γ. Χαραλαμπόπουλος, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες θα επιτεθούν κατά των κυβερνητικών επιλογών. Παράλληλα, τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια δραστηριοποίηση στους κόλπους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που έχουν με επιστολές τους ταχθεί κατά της Συμφωνίας της Μαδρίτης και των επιλογών της κυβέρνησης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ