Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
"Ολα του γάμου δύσκολα" με την Δαμανάκη

Επικύρωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος προαναγγέλλει ο Ν. Κωνσταντόπουλος, αλλά οι αντιδράσεις και κόντρες ηγετικών στελεχών συνεχίζονται

Να βάλει τέλος στις αντιδράσεις των ηγετικών στελεχών του κόμματός του για τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, επιχείρησε προχτές το βράδυ στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ ο Ν. Κωνσταντόπουλος, ξεκόβοντάς τους πως η υποψηφιότητα Δαμανάκη είναι δεδομένη και ότι η συνεδρίαση της ΚΠΕ το διήμερο 17 - 18 Γενάρη θα οριστικοποιήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Μάλιστα, ζήτησε να σταματήσουν οι δημόσιες αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα στελέχη του κόμματος σχετικά με το δημοψήφισμα της Αθήνας, γιατί αυτό ζημιώνει το ΣΥΝ.

Ωστόσο, και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας εκπρόσωποι των αντιδρώντων που τις προηγούμενες μέρες κατάγγειλαν ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος διαμορφώθηκε με εκβιασμούς, τετελεσμένα και μεθοδεύσεις, ζήτησαν η ΚΠΕ να πάρει υπ' όψη της το αποτέλεσμα αυτό - και όχι να το επικυρώσει - κάνοντας την εκτίμηση ότι η υποψηφιότητα Δαμανάκη στερείται δυναμικής. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της Αννας Φιλίνη, που, στρεφόμενη ευθέως κατά της ηγετικής ομάδας και του προέδρου του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλου τόνισε σχετικά: "Αυτοί που διαμόρφωσαν τις συνθήκες μέσα στις οποίες διεξήχθη το δημοψήφισμα πρέπει και να αναλάβουν τις ευθύνες τους".

Υπενθυμίζεται ότι, πέρα από τις ανοιχτές καταγγελίες που έγιναν στη διάρκεια του δημοψηφίσματος, και μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, αρκετά ηγετικά στελέχη του ΣΥΝ, ενώ δήλωναν πως σέβονται το αποτέλεσμα, υπογράμμιζαν πως αυτό διαμορφώθηκε με πιέσεις, εκβιασμούς και υπόγειες μεθοδεύσεις. Συγκεκριμένα, στελέχη του λεγόμενου Αριστερού Ρεύματος,αφού κατάγγειλαν πως το αποτέλεσμα προέκυψε μετά από πιέσεις και εκβιαστικές τακτικές της ηγετικής πλειοψηφίας, της Μ. Δαμανάκη και του Κ. Σημίτη, τόνιζαν πως, τελικά, εκείνο που προέκυψε από το δημοψήφισμα του ΣΥΝ είναι μια υποψηφιότητα χωρίς καμιά δυναμική. Και καλούσαν την ηγεσία του Κόμματος να πάρει πολύ σοβαρά αυτήν την πλευρά πριν αποφασίσει σχετικά. Οι ίδιοι ζητούν να μη βιαστεί η ΚΠΕ να αποφασίσει για τη συνεργασία πριν τοποθετηθεί το ΠΑΣΟΚ και πριν διαμορφωθεί το εκλογικό - δημοτικό πρόγραμμα της Δαμανάκη. Αντίθετα, στελέχη που ανήκουν στην προεδρική πλειοψηφία, θεωρούν την υπόθεση τελειωμένη και ζητούν επίσπευση της τελικής απόφασης της ΚΠΕ που θεωρούν πως δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η επικύρωση, τώρα, του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος πριν τις γιορτές.

Ομως, πέρα απ' αυτές τις αντιδράσεις και "τριβές" που φαίνεται θα συνεχιστούν στο κόμμα αυτό, ο ΣΥΝ αντιμετωπίζει και πρόβλημα με τη στάση κυβερνητικών και ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ που εξακολουθούν, κατά την εκτίμησή τους, να προβάλλουν τον Δ. Αβραμόπουλο είτε να κρατούν ίσες αποστάσεις από τον σημερινό δήμαρχο Αθήνας και την Μ. Δαμανάκη. Κι όπως φαίνεται αυτή η τακτική στελεχών του ΠΑΣΟΚ θα συνεχιστεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τουλάχιστον μέχρι την επίσημη ανακήρυξη της υποψηφιότητας Δαμανάκη από τον Κ. Σημίτη και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό, βεβαίως, όπως τόνιζαν στελέχη του, δεν περιποιεί ιδιαίτερη τιμή στο ΣΥΝ που "τα 'δωσε όλα στο ΠΑΣΟΚ" και τώρα υφίσταται τις συνέπειες της "άνευ όρων" υποταγής του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ