Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θέλουν ιδιωτική Αστυνομία

Πρόταση Κόκκαλη σε Σφακιανάκη, που επιμένει στη χρησιμοποίηση σκύλων

Σαν ευκαιρία κέρδους για κάποιους επιχειρηματίες, είδαν ορισμένοι τα νέα έκτροπα που έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Π. Κόκκαλης με τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Σ. Σφακιανάκη, ζήτησε την καθιέρωση της ιδιωτικής Αστυνομίας στα γήπεδα. Από την πλευρά του, πάντως, ο επικεφαλής στη διοργανώτρια αρχή απέρριψε, προς το παρόν, την πρόταση. Αιτία η αντισυνταγματικότητα μιας τέτοιας προοπτικής. Πάντως, στη συνάντησή του με τον υφυπουργό Πολιτισμού, Α. Φούρα, ο Στέλιος Σφακιανάκης θα επιμείνει στην παρουσία σκυλιών στις θύρες, αλλά και τον περίβολο του αγωνιστικού χώρου.

Επιπλέον, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, εμμέσως πλην σαφώς, προσπάθησε να μετριάσει τις ευθύνες που έχουν οι παράγοντες για τη θλιβερή πραγματικότητα που ζούμε συχνά - πυκνά στα γήπεδα, τονίζοντας την έλλειψη σχέσης των πρωταιτίων με το άθλημα: "Κάποιοι έχουν ως μοναδικό σκοπό τη δημιουργία βιαιοτήτων στο γήπεδο. Προέρχονται από κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Ψάχνουν να βρουν χώρο εκτόνωσης και γι' αυτό πηγαίνουν στα γήπεδα", δήλωσε.

Κινδυνεύουν με βαριά τιμωρία

Στο μεταξύ, αν εφαρμοστούν οι υφιστάμενες διατάξεις, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κινδυνεύουν με βαριές τιμωρίες. Οι αρμόδιοι (διαιτητής, παρατηρητής, 4ος διαιτητής κλπ.), σ' αντίθεση με τη Νίκαια, είδαν και κατέγραψαν τα πάντα. Ο "πέλεκυς", λοιπόν, αναμένεται να πέσει βαρύς. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε πως αμφότερες οι εταιρίες είναι ήδη υπόλογες για ανάλογα γεγονότα, όπου λογικά θα τιμωρηθούν, τότε καθίστανται αυτοδίκαια υπότροπες και οι ποινές διπλασιάζονται.

Τα νέα... παρατράγουδα σχολίασε και ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Α. Αντωνιάδης, που ζητάει άμεσα την εφαρμογή κατασταλτικών μέτρων, αφού "δεν μπορούμε να μιλάμε πια για πρόληψη του φαινομένου. Η αλητεία πάει στο γήπεδο, για να κάψει και να ρημάξει". Επισήμανε ακόμα πως "στο βωμό του κομματικού - πολιτικού κόστους δεν παίρναμε, όταν έπρεπε, μέτρα για το χουλιγκανισμό. Εχουμε σπείρει ανέμους και θερίζουμε, τώρα, θύελλες".

  • Χτες ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Στ. Σφακιανάκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνασπισμού, Ν. Κωνσταντόπουλο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ