Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραχαράκτες

Τη σαφέστατη συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα για τις δημοτικές - νομαρχιακές εκλογές η εφημερίδα "Αυγή" φρόντισε να την ερμηνεύσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που... ερμήνευσε τις θέσεις του ΚΚΕ ο Θ. Τσουκάτος και όσοι δημοσιογράφοι καθοδηγούνται από το επιτελείο του.

Ετσι, στην εν λόγω εφημερίδα διαβάζουμε: "Αγωνιστές, σύμφωνα με τα κριτήρια του ΚΚΕ, μπορούν να είναι και οι υποψήφιοι της ΝΔ... "!

Αυτά έγραψε η "Αυγή", παρά το γεγονός ότι στο ίδιο ρεπορτάζ παραθέτει το ακριβές απόσπασμα της συνέντευξης, στο οποίο η Αλ. Παπαρήγα λέει: "Θέλουμε αγωνιστές. Εμείς δε θα υποστηρίξουμε μόνο κομμουνιστές, ούτε θεωρούμε ότι αγωνιστές είναι μόνον οι κομμουνιστές".

Κατ' αρχήν θα κάνουμε το εξής σχόλιο - ερώτημα: Θεωρούν, η "Αυγή" και ο αρμόδιος συντάκτης της, ότι το ΚΚΕ είναι ΣΥΝ; Θεωρούν ότι σκέφτεται και πράττει όπως ο ΣΥΝ, ο οποίος "αγωνιστές" - δηλαδή ομοίους του - θεωρεί τους νομάρχες και δημάρχους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι βρίσκονται σε αγαστή σύμπνοια με τους αντίστοιχους της ΝΔ και του ΣΥΝ;

***

Ασφαλώς και δεν το θεωρούν. Επομένως, ο μόνος λόγος για τον οποίο διαστρεβλώνουν τις ξεκάθαρες θέσεις και την επίσης ξεκάθαρη (στο φως της μέρας) πρακτική του ΚΚΕ, είναι η εμπάθεια και η πολιτική σκοπιμότητα. Με στόχο να δημιουργηθεί σύγχυση στο λαό, ώστε να περάσει η αντιλαϊκή λογική της συμπαράταξης των... δημοκρατικών δυνάμεων (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ), που, δήθεν, παλεύουν (! ) κατά της ΝΔ! Και που πρέπει επομένως, να αγωνιστούν και κατά του ΚΚΕ, το οποίο (άκουσον - άκουσον) συνεργάζεται με τη ΝΔ!

Είσαστε εξπέρ στην παραχάραξη της πραγματικότητας, κύριοι της "Αυγής". Συναγωνίζεστε επάξια τους Τσουκάτους και κάθε σύμμαχό σας, που νιώθει αδύναμος ν' αντιμετωπίσει ευθέως την πολιτική του ΚΚΕ.

***

Κυρίως, όμως, ανησυχείτε για τη δυναμική και την απήχηση που έχει η πολιτική του ΚΚΕ, και γενικά και στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Σας ανησυχεί το γεγονός ότι, στις δημοτικές - νομαρχιακές κινήσεις και, σε συνέχεια, σε ψηφοδέλτια, μαζί με τους κομμουνιστές μπορούν και θα συσπειρωθούν κι άλλοι εργαζόμενοι, που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ, στον ΣΥΝ, στο ΔΗΚΚΙ, στην ΠΟΛ.ΑΝ. Πολίτες που σας έχουν πάρει μυρουδιά, έστω κι αν δε συμφωνούν σε όλα τα ζητήματα με το ΚΚΕ.

Ολοι αυτοί έχουν λόγο να σας πληρώσουν, όπως σας αξίζει, όχι μόνο για την πολιτική σας, αλλά και γιατί τους εμπαίζετε, γιατί προσπαθείτε να τους παραπλανήσετε, γιατί είσαστε παραχαράκτες.

Μ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ