Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Περισσεύουν τα προβλήματα

Απαρχή νέων αγώνων το συλλαλητήριο του ΚΚΕ, τόνισε στους εργαζόμενους ο Δημ. Κυπραίος, στέλεχος του Κόμματος

Εντονα προβληματισμένους βρήκε τους εργαζόμενους στο παράρτημα του ΙΚΑ, στο Περιστέρι η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ που, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κυπραίο,στέλεχος του Κόμματος και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) πραγματοποίησε χτες περιοδεία.

Οι εργαζόμενοι στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση του προσωπικού που έγινε, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις του Κόμματος, τόσο για τα θέματα που απασχολούν τους δημόσιους υπαλλήλους, όσο και για τα ευρύτερα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία.

"Η πολιτική που έχουν ακολουθήσει οι κυβερνήσεις, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, τα τελευταία χρόνια έχουν φέρει σε αδιέξοδο τον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν αντέχει άλλο στη φορομπηχτική πολιτική", επισήμανε ο Δ. Κυπραίος στην ομιλία του προς τους εργαζόμενους. Συνέχισε, λέγοντας πως "η κρίση που επικαλείται η κυβέρνηση εδώ και καιρό, ισχύει μόνο για τους εργαζόμενους και όχι για τους μεγαλοκεφαλαιούχους. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα έχασαν τον προηγούμενο χρόνο το 45% από το εισόδημά τους, ενώ οι περιουσίες πολλών μεγαλοεπιχειρηματιών διπλασιάστηκαν".

Οι εργασιακές σχέσεις που απειλούνται με ανατροπή, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, που μέρα με τη μέρα εδραιώνονται, αλλά και η κατάσταση που επικρατεί στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία οδηγούνται με αργά και σταθερά βήματα στη διάλυση ήταν τα θέματα που απασχόλησαν περισσότερο τους εργαζόμενους στο κεντρικό παράρτημα του ΙΚΑ στο Περιστέρι. Με αγωνία ρωτούσαν τους εκπροσώπους του Κόμματος, για την τύχη που θα έχει ο δημόσιος τομέας στο μέλλον με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Τραγική η κατάσταση

Το Περιστέρι είναι μια περιοχή με ιδιαίτερα προβλήματα και ελλείψεις, καθώς ο πληθυσμός είναι στην πλειοψηφία εργατικός και για την ιατρική του περίθαλψη στηρίζεται εξ ολοκλήρου στα δημόσια ιατρεία και στα παραρτήματα του ΙΚΑ. Από τη στιγμή που τα υπάρχοντα κρατικά ιατρεία υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων τόσο σε ιατρικό προσωπικό όσο και σε διοικητικό, η κατάσταση που οι κάτοικοι καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι τραγική.

"Ο μόνος δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά είναι ο αγώνας και η δημιουργία κοινού μετώπου με όλα τα στρώματα του λαού που καθημερινά συνθλίβονται τα δικαιώματά τους", υπογράμμισε ο Δ. Κυπραίος. Και κατέληξε λέγοντας πως "το συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη, είναι η αφορμή, ώστε από την επόμενη μέρα να ξεκινήσουν νέοι αγώνες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, που έχει φέρει έναν ολόκληρο λαό στα όρια της φτώχειας και της ανέχειας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ