Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προειδοποίηση για έξωση από το ΟΑΚΑ

Επιστολή Φούρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ζητά από τον ΟΠΑΠ να παρακρατήσει από την επιχορήγηση των δύο ΠΑΕ τα έξοδα για τις ζημιές

Τρεις μέρες μετά την εξαγγελία του, ότι "στο τέλος της περιόδου θα βραβευτούν οι καλύτεροι σύνδεσμοι οπαδών", ο υφυπουργός Αθλητισμού υποχρεώθηκε να δει κατάματα και από άλλη οπτική γωνία τη σκληρή πραγματικότητα των ελληνικών γηπέδων. Η σύσκεψη των προέδρων των ΠΑΕ αποδείχτηκε σαπουνόφουσκα και ο Ανδρ. Φούρας, σχολιάζοντας χτες τα όσα συνέβησαν τη Δευτέρα στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, έκανε λόγο για οργανωμένες επιθέσεις εναντίον του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, χωρίς να κατονομάσει όμως τους υπευθύνους. Αρκέστηκε απλώς να δηλώσει ότι "σε καμιά πολιτισμένη χώρα, η αστυνομία δεν είναι υποχρεωμένη να διαθέτει τις δυνάμεις της και ο λαός να πληρώνει, προκειμένου να προστατεύει από οργανωμένες επιθέσεις εναντίον του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού".

Ο υφυπουργός Αθλητισμού έστειλε χτες τρεις επιστολές. Η πρώτη είχε αποδέκτη τον ΟΠΑΠ, με την εντολή να παρακρατηθεί από το ποσοστό του 8% της ΕΠΑΕ, το ποσόν των 277 εκατ. δρχ. για τις καταστροφές του Ολυμπιακού Σταδίου. Οι άλλες δύο επιστολές απευθύνονταν στις διοικήσεις των ΠΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, με την προειδοποίηση ότι, αν δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τους φιλάθλους των ομάδων τους και να τους αποτρέψουν από καταστροφές, να αναζητήσουν αλλού την έδρα τους. "Οι ΠΑΕ οφείλουν να προστατεύσουν το Ολυμπιακό Στάδιο, όπως θα προστάτευαν δικές τους αθλητικές εγκαταστάσεις", υπογράμμισε. Ο Ανδρ. Φούρας άφησε να νοηθεί ότι θα προχωρήσει σε περιορισμό των οικονομικών προνομίων των οποίων απολαμβάνουν οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες. "Στην Ελλάδα επειδή επαρκούν οι πόροι που έρχονται από το κράτος και την τηλεόραση, οι πρόεδροι αρέσκονται και αρκούνται στα 80 και 100 εισιτήρια. Να είναι βέβαιοι ότι θα πάμε σε μια πολιτική που θα τους αναγκάσουμε να σκεφθούν ότι ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο χρειάζονται θεατές", υπογράμμισε. Στην πράξη, να δούμε τι θα γίνει, καθώς οι ΠΑΕ εκβιάζουν με αποχή από τους αγώνες, αν δεν αυξηθεί το ποσοστό που εισπράττουν από το ΠΡΟ ΠΟ σε 12%, από 8% που είναι σήμερα.

Γ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ