Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΙΝΙΟΝ
Αρρηκτα δεμένα ο προϋπολογισμός και η κρίση στο εμπόριο

Τους εργαζόμενους του πολυκαταστήματος επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μπ. Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή

Να διατρανώσουν την αντίθεσή τους με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική όπως αυτή εκφράζεται και μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό για το 1998, με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ σήμερα στις 7μμ στο Πεδίο του Αρεως, κάλεσε τους εργαζόμενους του ΜΙΝΙΟΝ στο οποίο περιόδευσε χτες, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης.

Οι εργαζόμενοι στο λογιστήριο, αλλά και στους χώρους πώλησης άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τον βουλευτή, ενώ αναπτύχθηκε διάλογος γύρω από τα θέματα της ανταγωνιστικότητας, της όλο και μεγαλύτερης περιθωριοποίησης κοινωνικών ομάδων, αλλά και των οξυμένων προβλημάτων που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο κατάστημα.

Ο βουλευτής μιλώντας στους εργαζόμενους τόνισε μεταξύ άλλων: "Η πολιτική της κυβέρνησης, που έχει τη στήριξη και των άλλων κομμάτων που συμφωνούν με τη Συνθήκη Μάαστριχτ, οδηγεί στην παραπέρα συμπίεση του εργασιακού κόστους, στην αύξηση της ανεργίας, στην παρατεταμένη λιτότητα. Αυτή η πολιτική δεν είναι μονόδρομος. Πρέπει να τεθεί τέρμα στην αντιλαϊκή λαίλαπα. Ειδικά στο θέμα του προϋπολογισμού πρέπει να υπάρξει αντίσταση, για να μην μας πουν αργότερα ότι είχαν τη συγκατάθεσή μας. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμά μας, να αναδείξουμε τη δυσαρέσκειά μας. Αυτή η συγκέντρωση δεν απευθύνεται μόνο στα μέλη και στους οπαδούς του Κόμματος, αλλά σε όλους τους εργαζόμενους. Μπορούμε με την πίεσή μας να έχουμε θετικότερες εξελίξεις στον προϋπολογισμό. Ριζική βελτίωση της θέσης μας θα έχουμε μόνο με μια άλλη πολιτική και δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι θα αλλάξει η κυβέρνηση την πολιτική της, ωστόσο ξέρουμε όλοι καλά ότι μόνο μέσα από μαζικούς αγώνες μπορούμε να διασφαλίσουμε δικαιώματα και κατακτήσεις και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας".

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Π. Βαμβακάς, κάλεσε με τη σειρά του τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τη μάχη που δίνουν για τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους. Τόνισε ότι όπου οι εργαζόμενοι παρέδωσαν αμαχητί τα όπλα τα αποτελέσματα ήταν τραγικά γι' αυτούς, αφού έχασαν όχι μόνο τις δουλιές τους, αλλά δεδουλευμένα, αποζημιώσεις κ. ά. Τέλος, τους κάλεσε να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της ΚΟΑ, τονίζοντας ότι ο προϋπολογισμός και η κρίση στο εμπόριο είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, αφού η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στερεί τη δυνατότητα κατανάλωσης στον λαό και στραγγαλίζει τους μικρομεσαίους εμπόρους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδήλωσαν για σταθερή δουλειά, κόντρα στην εργασιακή ομηρία (2022-10-22 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ (2014-03-12 00:00:00.0)
Επιζήμια η τακτική του συμβιβασμού (2006-04-20 00:00:00.0)
Λαϊκή Οικονομία για την πραγματική ευημερία του λαού (2004-12-19 00:00:00.0)
Πεδίο τεράστιας κερδοσκοπίας (2000-06-13 00:00:00.0)
Φιλοκυβερνητικό "ρεσιτάλ" (1999-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ