Σάββατο 22 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 23 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Διαδήλωσαν για σταθερή δουλειά, κόντρα στην εργασιακή ομηρία

«Καμία αναμονή, καμία ανοχή, εδώ και τώρα λύση οριστική» διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» την Παρασκευή στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας τους κόντρα στην ομηρία που βιώνουν εδώ και χρόνια.

Οι εργαζόμενοι αυτοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αδιάλειπτα εδώ και 20 χρόνια, με διαρκείς ανανεώσεις συμβάσεων, σε καθεστώς ανασφάλειας. Σήμερα μια απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει τμήμα της προκήρυξης 4Κ/2020, για την πρόσληψή τους με μόνιμη σχέση εργασίας, και έρχεται να «τινάξει στον αέρα» τις θέσεις δουλειάς και να τους φέρει αντιμέτωπους με την ανεργία.

Στο κάλεσμα του Πανελλήνιου Συντονιστικού ανταποκρίθηκαν εργαζόμενοι από μια σειρά περιοχές της χώρας, από τη Μακεδονία μέχρι την Κρήτη. Μαζί τους διαδήλωσαν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, Σωματεία Εργαζομένων στους δήμους και αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, ενώ το «παρών» έδωσαν δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε διάφορους δήμους της Αττικής.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού και του κατέθεσε το αίτημα για διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλου του προσωπικού. «Οι λύσεις δίνονται στον δρόμο», τόνισαν και κάλεσαν σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις, καθώς και σε συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου απηύθυναν χαιρετισμούς συνδικαλιστές αλλά και βουλευτές.

«Για άλλη μια φορά είμαστε στον αέρα», κατήγγειλε ο Γιάννης Αθανασίου, μέλος του Πανελλήνιου Συντονιστικού των εργαζομένων, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ. «20 χρόνια τον ιδρώτα μας δεν τον πουλάμε σε κανέναν. Είμαστε στον δρόμο και εδώ θα παραμείνουμε», πρόσθεσε.

Τους εργαζόμενους που ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της χώρας για να διαδηλώσουν στην Αθήνα χαιρέτισε η Σοφία Κολιζέρα, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και μέλος του Πανελλήνιου Συντονιστικού. Από το βήμα της συγκέντρωσης μετέφερε το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενώ κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 9 Νοέμβρη.

«Είμαστε κοντά σας εδώ και 20 χρόνια με τη μοναδική θέση που ικανοποιεί το αίτημά σας: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους», υπογράμμισε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Δίπλα στη διαπιστωμένη από όλους σημασία της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι», επεσήμανε την υποκρισία όλων των κυβερνήσεων, που αρνήθηκαν να κάνουν πράξη το αίτημα αυτό.«Ο αγώνας σας είναι σημαντικός όχι μόνο για εσάς, αλλά και για τους ηλικιωμένους, για τα ΑμεΑ» και πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος, τόνισε.

«20 χρόνια όμηροι, 20 χρόνια συμβασιούχοι», συνόψισε τον «Γολγοθά» των εργαζομένων ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής. Οι εργασιακές αυτές σχέσεις είναι πολιτική κατεύθυνση της ΕΕ την οποία ακολουθούν κατά γράμμα όλες οι κυβερνήσεις, ανέδειξε. Υπενθύμισε στους εργαζόμενους ότι πολλοί απ' αυτούς που σήμερα τους «χτυπάνε την πλάτη» είναι οι ίδιοι που όταν βρέθηκαν στα κυβερνητικά έδρανα δεν έδωσαν λύση στο πρόβλημά τους. «Δεν έχουμε ανάγκη από κανέναν "σωτήρα", σωτήρες είμαστε εμείς για τους εαυτούς μας», υπογράμμισε και κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα με την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας.

Στη Σάμο

Παρέμβαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και στον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στη Σάμο, με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ