Σάββατο 22 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 23 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
«Για να μην ξεπαγιάσουμε τον χειμώνα, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό»

Δήλωση της Τίνας Κουζιάκη, μέλους του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Το Κόμμα μας έγκαιρα είχε προειδοποιήσει για τα τραγικά αποτελέσματα που θα φέρουν στα εργατικά - λαϊκά στρώματα της περιοχής ο οδοστρωτήρας της «απελευθέρωσης» της αγοράς Ενέργειας, η απολιγνιτοποίηση και η «πράσινη μετάβαση». Μέσα από τις εξελίξεις φαίνεται ότι δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μη βιώνει με τραγικό τρόπο τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, ιδιαίτερα στη θέρμανση, με όλες τις μορφές. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, με βασικό σύνθημα «Για να μην ξεπαγιάσουμε τον χειμώνα, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό», δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε παντού, σε πόλεις και χωριά, σε χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης, να δυναμώσει η πάλη για την υπεράσπιση της ζωής και του βιοτικού επιπέδου του λαού.

Η παρέμβαση των κομμουνιστών είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, ώστε μπροστά στον αναβρασμό που προκαλεί η τεράστια ενεργειακή φτώχεια, το εργατικό - λαϊκό κίνημα να δυναμώσει, να χαράξει τον δικό του δρόμο, κόντρα σε όσους παρουσιάζονται τώρα ως «σωτήρες», προσπαθώντας να ξεπλύνουν τη συνενοχή τους για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Δυναμώνουμε την προσπάθεια ώστε να φωτιστεί στις συνειδήσεις ευρύτερων εργατικών - λαϊκών δυνάμεων ο «μεγάλος ένοχος», η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, στον βωμό της οποίας όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά θυσίαζαν και συνεχίζουν να θυσιάζουν τις λαϊκές ανάγκες.

Σε αυτό το έδαφος καλούμε τον λαό της περιοχής να προσπεράσει την προσπάθεια των αστικών κομμάτων και των δυνάμεών τους, τόσο στην Τοπική Διοίκηση όσο και στο κίνημα, να παρουσιάσουν την ενεργειακή φτώχεια ως δήθεν «φυσικό φαινόμενο» ή «έκτακτη συνθήκη» λόγω του πολέμου. Μέσα από την παρέμβασή μας αναδεικνύεται η διαχρονική ευθύνη όλων των αστικών κομμάτων, που παρουσιάζονται ως «σωτήρες», καθώς συνυπέγραψαν και προχώρησαν από κοινού την απολιγνιτοποίηση, την εγκατάλειψη των εγχώριων πηγών Ενέργειας, και «πίνουν νερό» στο όνομα της «πράσινης μετάβασης». Δίνουμε τη μάχη ώστε να μην εγκλωβιστεί τελικά η λαϊκή δυσαρέσκεια σε μέτρα - «ασπιρίνες», στο όνομα του «δημοσιονομικού κόστους».

Σε αυτόν τον δρόμο η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να αποτελέσει «ασπίδα» για το σήμερα, και ταυτόχρονα «ελπίδα» για να ανοίξει η προοπτική ώστε το εργατικό-λαϊκό κίνημα να βαδίσει σε σύγκρουση με κυβερνήσεις - κεφάλαιο - ΕΕ, να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές.

Στον προβληματισμό και την αγωνία του λαού το ΚΚΕ δίνει ουσιαστικές απαντήσεις, προβάλλει τη μόνη πραγματική διέξοδο, τον σοσιαλισμό. Γιατί είναι ο ενεργειακός σχεδιασμός του σοσιαλισμού αυτός που μπορεί να αξιοποιήσει το σύνολο των εγχώριων ενεργειακών πηγών για να εξαλειφθούν η ενεργειακή φτώχεια και η ανεργία, να μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές, να προστατευτούν συνδυασμένα η ασφάλεια των εργαζομένων, το περιβάλλον και η υγεία των κατοίκων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι συνένοχοι στο έγκλημα της απολιγνιτοποίησης παριστάνουν τους σωτήρες(2022-06-18 00:00:00.0)
Ερώτηση για την αδειοδότηση έργου LNG στον Βόλο(2022-05-12 00:00:00.0)
Διέξοδο από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια δίνει μόνο η πρόταση του ΚΚΕ(2022-05-05 00:00:00.0)
Μετάβαση των «πράσινων» αρπακτικών σε κέρδη εγγυημένα από το κράτος(2021-12-10 00:00:00.0)
Αντιλαϊκή και αντιπεριβαλλοντική η «πράσινη μετάβαση»(2021-04-15 00:00:00.0)
Κανένα άλλοθι σε προσχηματικούς διαλόγους για τα σχέδια απολιγνιτοποίησης(2020-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ