Σάββατο 22 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 23 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους για τις θέσεις εργασίας τους

Ετοιμάζονται να ενώσουν τις φωνές τους με όλη την εργατική τάξη στις 9 Νοέμβρη

Αποφασισμένοι να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του δίκαιου αγώνα τους δηλώνουν οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, καθώς, παρά την προσπάθεια εφησυχασμού από την πλευρά της κυβέρνησης κατά τη συνάντηση, την Παρασκευή, με το υπουργείο Οικονομικών, γνωρίζουν καλά ότι παραμένουν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της ανεργίας, το ξεσπίτωμα και τον μαρασμό των χωριών τους.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης επιχείρησαν να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους, για να αποτρέψουν μια νέα κλιμάκωση του αγώνα τους. Ωστόσο για μια ακόμη φορά απέφυγαν να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις της κυβέρνησης για το μέλλον των εργαζομένων και τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ. Αφησαν το τοπίο θολό, χωρίς να δώσουν καμία συγκεκριμένη απάντηση στα ερωτήματα και τις θέσεις των εργαζομένων.

«Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από τη συνάντηση είναι ότι όσο αγωνιζόμαστε η πίεσή μας φέρνει αποτελέσματα. Δεν εφησυχάζουμε, από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, θα ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και από κοντά, θα καθορίσουμε συλλογικά τη στάση μας. Από Δευτέρα τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων στις συλλογικές διαδικασίες των εργαζομένων θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας. Εργαζόμενοι και Σωματεία είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους για τη διασφάλιση της συνέχισης της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και των θέσεων εργασίας μας», δήλωσε στον «Ριζοσπάστη» ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου της Λάρυμνας, τονίζοντας παράλληλα ότι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ετοιμάζονται να ενώσουν τη φωνή τους με τους συναδέλφους τους σε ολόκληρη τη χώρα, στη μεγάλη απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Στο μεταξύ, τη βδομάδα που πέρασε, οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ με τις αγωνιστικές τους παρεμβάσεις και την πίεση που άσκησαν, πέτυχαν να αποτρέψουν μία ακόμη προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεκινήσει το ξήλωμα του προσωπικού, με «τροχιοδεικτική βολή» την απόλυση εργολαβικών εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

Υπενθυμίζεται ότι με παρέμβαση στον ειδικό εκκαθαριστή, στον εργολάβο και προκήρυξη στάσης εργασίας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους, τα επιχειρησιακά Σωματεία της ΛΑΡΚΟ και το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας πέτυχαν την ανάκληση των έξι συνολικά απολύσεων. Ωστόσο, ο εργολάβος ξεκαθάρισε στους εργαζόμενους ότι θα τους κοινοποιήσει πρόσκληση για διαβούλευση ομαδικών απολύσεων, καθώς στο τέλος Δεκέμβρη και με τη λήξη της σύμβασής του, φεύγει από τη ΛΑΡΚΟ. Μια εξέλιξη που έρχεται να ενισχύσει τις ανησυχίες των εργαζομένων ότι στο τέλος του έτους θα μπει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ, χωρίς καμία εγγύηση ή σχεδιασμό για την επαναλειτουργία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ