Σάββατο 22 Οχτώβρη 2022 - Κυριακή 23 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
Στους δρόμους και οι μικροί ΕΒΕ στις 9 Νοέμβρη

Την αγωνιστική τους παρουσία στην απεργιακή κινητοποίηση στις 9 Νοέμβρη οργανώνουν οι μικροί ΕΒΕ, παίρνοντας αποφάσεις συμμετοχής και συντονίζοντας τον βηματισμό τους με τους εργαζόμενους.

Στην Αθήνα μάλιστα συνδικαλιστικές οργανώσεις των ΕΒΕ έχουν πάρει απόφαση για συγκέντρωση των επαγγελματιών την Τετάρτη 9 Νοέμβρη, στις 10 π.μ., στα Χαυτεία.

Ηδη τέτοια απόφαση έχουν πάρει 5 Ομοσπονδίες, 17 τοπικές Ενώσεις επαγγελματιών, 12 κλαδικά σωματεία και 4 Επιτροπές Αγώνα στην Αττική, ενώ μέχρι την κινητοποίηση ορίζονται Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις για να διασφαλιστεί η μαζική οργανωμένη συμμετοχή των αυτοαπασχολούμενων στην κινητοποίηση.

Μέσα από αυτές τις άμεσες ζωντανές διαδικασίες επιδιώκεται να συζητηθεί το πλαίσιο πάλης των σωματείων, να αποφασιστούν οι πρωτοβουλίες που θα πάρει κάθε σωματείο, αλλά και να ακουστούν γνώμες και απόψεις για το επόμενο διάστημα.

Ολη αυτή η διαδικασία, καθώς και η επιτυχία των συγκεντρώσεων στις 9 Νοέμβρη, δίνει απάντηση στην πιο πρόσφατη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει, με νόμο που ψήφισε, στην ίδια τη λειτουργία των σωματείων εισάγοντας ηλεκτρονικές διαδικασίες σε συνελεύσεις και εκλογές.

«Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε τα χειρότερα, μένοντας σιωπηλοί μέσα στο μαγαζί. Ηρθε η ώρα να αγωνιστούμε για τη ζωή μας, για το εισόδημά μας, για το μέλλον των επιχειρήσεών μας», σημειώνει η ΟΒΣΑ, αναδεικνύοντας όλα όσα «πνίγουν» τους αυτοαπασχολούμενους (χρέη, φορομπηξία, τέλος επιτηδεύματος κ.ο.κ.). Η ΟΒΣΑ προσθέτει στη συνέχεια ότι «αυτά που μας πνίγουν... μας βγάζουν στον δρόμο» και καλεί κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε επαγγελματία που προβληματίζεται και δεν αντέχει το άγχος της ανασφάλειας και τη θηλιά των χρεών, να συμμετάσχει στην απεργιακή συγκέντρωση.

Μέχρι στιγμής, αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 9 Νοέμβρη έχουν πάρει:

Ομοσπονδίες: Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής, Βιοτεχνών Κατεργασίας Ξύλου, Επιδιορθωτών Υποδηματοποιών, Βιβλιοχαρτοπωλών Ελλάδος, Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

Τοπικές Ενώσεις: Σύλλογος Α' Αθήνας. ΕΒΕ: Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Χαϊδαρίου, Αχαρνών, Ανω Λιοσίων, Ν. Ερυθραίας, Περιστερίου, Ηρακλείου, Ν. Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Βύρωνα, Καισαριανής, Καλλιθέας, Ηλιούπολης, ΕΝΕΒΑΠ, Αγίου Δημητρίου.

Κλαδικά Σωματεία: Υδραυλικοί, ΣΕΗΕΑ, Συντ. Επιπλοποιών, Βιοτεχνών Μετάλλου, Ελαφρά Φορτηγά, Κουρείς - Κομμωτές «Αδελφότης», Καθαριστήρια «Αναγέννηση», Καλλιτέχνες Φωτογράφοι, ΣΒΥΑ, ΣΙΣΕΜΑ, Κομμωτών Αγ. Παρασκευής, ΣΑΤΑ.

Επιτροπές Αγώνα: Εκτελωνιστών, Λογιστών, Εστίασης, Αισθητικών.

Συνελεύσεις προγραμματίζουν: Η Ενωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής, τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της (Ιωαννίνων 6 και Πέτρας, Κολωνός). Ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων - Επαγγελματιών - Εμπόρων δήμου Αθήνας, τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη, στις 3.30 μ.μ., στο «Μπαράκι της Διδότου» (Διδότου 3, Κολωνάκι).

Κατεβάζουν ρολά στη Λάρισα

Απόφαση να συμμετάσχουν στη γενική απεργία, κατεβάζοντας τα ρολά των επιχειρήσεών τους και συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, πήρε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Λάρισας, μετά από μαζική σύσκεψη, με τη συμμετοχή Διοικητικών Συμβουλίων και αντιπροσώπων των Σωματείων - μελών της Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ