Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποτέ δεν ταλαντεύτηκε

Κηδεύτηκε χτες στην Ελάτεια Λάρισας ο αγωνιστής Βασίλης Καραντώνης

Η γη του χωριού του, της Ελάτειας Λάρισας, όπου γεννήθηκε και τόσο αγάπησε, σκέπασε χτες το μεσημέρι τον Βασίλη Καραντώνη.Τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τον αταλάντευτο κομμουνιστή συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία η οικογένειά του, οι σύντροφοί του, οι φίλοι του, οι συγχωριανοί του, πλήθος ανθρώπων που τον γνώρισε και εκτίμησε την αγωνιστική δράση του, την ανθρωπιά του, την απλότητά του, τη συντροφικότητά του.

Στη ζωή και τη δράση του Βασίλη Καραντώνη αναφέρθηκε, στον επικήδειο που εκφώνησε, ο Γιάννης Χώτος,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Θεσσαλίας του Κόμματος, τονίζοντας ότι "δούλεψε πάντα με αυταπάρνηση, δίνοντας όλες τις δυνάμεις του για το Κόμμα και το λαό. Μέχρι το θάνατό του παρέμενε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, σταθερός και αταλάντευτος υπερασπιστής των αρχών του Κόμματος και του μαρξισμού - λενινισμού. Η μεγάλη πίστη του στον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος και η εμπιστοσύνη του στην εργατική τάξη, στη φτωχή αγροτιά και τ' άλλα σύμμαχα στρώματα, φάνηκε ιδιαίτερα στην περίοδο της κρίσης του Κόμματος. Δεν ένιωσε κανένα τράνταγμα, δεν ταλαντεύτηκε ούτε μια στιγμή από τις αρνητικές εξελίξεις. Από την αρχή εκτίμησε την κρίση σαν κάτι το προσωρινό, μπορεί να στενοχωρέθηκε αλλά δεν ταλαντεύτηκε. "Μπόρα είναι", έλεγε, "που θα περάσει"".

Στη συμμετοχή του Β. Καραντώνη στον ΕΛΑΣ και το ΔΣΕ, αλλά και στην ενεργό δράση του στην ΕΔΑ και μετά τη μεταπολίτευση, αναφέρθηκε ο Τ. Καρνώτης,μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ, υπενθυμίζοντας τις μάχες που έλαβε μέρος, την καταδίκη του σε θάνατο και τη φυλάκισή του στις φυλακές Λάρισας, την εξορία του στη Γυάρο και τη Λέρο, αλλά και τη μεγάλη προσφορά του στο "στήσιμο" Οργανώσεων του Κόμματος στην ύπαιθρο της Λάρισας, μετά τη μεταπολίτευση.

Στην ιδιαίτερη αγάπη, που είχε ο Β. Καραντώνης για τους ΚΝίτες, αναφέρθηκε ο Βάιος Μπιμπίλης,μέλος του ΝΣ Λάρισας της ΚΝΕ, τονίζοντας ότι ο Β. Καραντώνης ήταν πάντα νέος στην ψυχή και στους αγώνες και υποσχόμενος πως ο αγώνας για τα ιδανικά που πάλεψε κι έδωσε τη ζωή του θα συνεχιστεί από τη νέα γενιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το τελευταίο «αντίο» στην σ. Παρθένα Κεραμιδά (2018-06-14 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2015-11-29 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2008-04-11 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2000-12-06 00:00:00.0)
Αξιο τέκνο της εργατικής τάξης και του ΚΚΕ (1999-09-14 00:00:00.0)
"Εζησε και "έφυγε" κομμουνιστής" (1998-07-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ