Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ
Επιζήμια η τακτική του συμβιβασμού

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελου Τζέκη στο εργοστάσιο

Κάλεσμα συνέχισης του αγώνα για ολική επαναλειτουργία του εργοστασίου και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, απηύθυνε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης στους εργαζόμενους του εργοστασίου της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στη Θεσσαλονίκη. Προχτές, ο βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφθηκε το εργοστάσιο και ενημερώθηκε από το ΔΣ του σωματείου για τις τελευταίες εξελίξεις και τις επιτροπές που συστάθηκαν για να εξετάσουν το ενδεχόμενο ορθολογικής και βιώσιμης λειτουργίας του εργοστασίου. Αμέσως μετά μίλησε στους εργαζόμενους στο χώρο της καντίνας.

Ο Α. Τζέκης τόνισε πως το εργοστάσιο πρέπει να λειτουργήσει και η ευθύνη γι' αυτό ανήκει στην κυβέρνηση. Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην μπουν στο παιχνίδι της διαπραγμάτευσης που επιχειρούν να τους βάλουν κυβέρνηση και τράπεζες. Οπως είπε, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να εγγυηθούν λύση βιώσιμη μέσα σε ένα αρνητικό περιβάλλον που γίνεται ακόμη πιο άγριο στο πλαίσιο της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων και των επιλογών της ΕΕ για την αγροτική οικονομία, αλλά και για την απελευθέρωση της αγοράς λιπασμάτων.

Σημείωσε επίσης πως η πώληση της «Εμπορικής» και η απεμπλοκή της από το μετοχικό κεφάλαιο της ΒΦΛ δεν αποτελεί στοιχείο αισιοδοξίας. Αλλωστε και η «Εθνική» τράπεζα μετά τις «δυναμικές» εξαγορές, με τη σχεδιαζόμενη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, μπαίνει κι αυτή στην ευθεία της ιδιωτικοποίησης, με ό,τι συνεπάγεται.

Ο Α. Τζέκης κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και ταυτόχρονα να διεκδικήσουν να φύγουν οι τράπεζες και οι μεσάζοντες από τη λιπασματοβιομηχανία, να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα λιπασματοβιομηχανίας, που άλλωστε αποτελεί στρατηγική απόφαση του κλάδου τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ