Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Από καλύτερες θέσεις στον αγώνα

Αύξηση των δυνάμεων και απόλυτη πλειοψηφία και στο νέο ΔΣ κατέγραψε ο συνδυασμός της «Ταξικής Ενότητας»

Ενισχυμένη σε ψήφους και ποσοστά αναδείχτηκε η Ταξική Ενότητα στις εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης. Κατάκτησε και πάλι την απόλυτη πλειοψηφία καταλαμβάνοντας τις 16 από τις 17 έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι χιλιάδες οικοδόμοι που συμμετείχαν στις εκλογές, Ελληνες και οικονομικοί μετανάστες, έδωσαν ηχηρή απάντηση σε όσους προσπάθησαν να αποδυναμώσουν το μαζικότερο ταξικό συνδικάτο της πόλης. Κόντρα στις λυσσώδεις προσπαθείς των συνδικαλιστών των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, να εμποδίσουν τη μαζική συμμετοχή, ακόμη περισσότεροι οικοδόμοι, με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο συνδικάτο τους, συμμετείχαν και υπερψήφισαν το συνδυασμό της «Ταξικής Ενότητας», του ΠΑΜΕ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Η «Ταξική Ενότητα» πήρε 2.744 ψήφους (94,42%) και κατέλαβε 16 έδρες, ενώ στις εκλογές του 2003 είχε πάρει 2.405 ψήφους και 15 έδρες. Αντίστοιχα αύξησε τους αντιπροσώπους της για το ΕΚΘ από 33 σε 37 και για την Ομοσπονδία από 24 σε 27.

Η ΠΑΣΚΕ συνέχισε την πτωτική της πορεία. Πήρε 165 ψήφους (5,45%) και κατέλαβε 1 έδρα στο ΔΣ, από 378 ψήφους και 2 έδρες που είχε στο απερχόμενο ΔΣ. Αντίστοιχα μειώθηκαν και οι αντιπρόσωποί της για το ΕΚΘ από 5 σε 2 και για την Ομοσπονδία από 4 σε 2.

Η «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Οικοδόμων» συγκέντρωσε 21 ψήφους (0,71%).

Με ανακοίνωσή της η «Ταξική Ενότητα» χαιρετίζει τους οικοδόμους που ενίσχυσαν το ταξικό τους Συνδικάτο. «Με νέες δυνάμεις στις τάξεις του, Ελληνες και μετανάστες οικοδόμους, το Συνδικάτο συνεχίζει αταλάντευτα στο δρόμο της ταξικής σύγκρουσης με το κεφάλαιο, τους πολιτικούς εκφραστές του (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) και τους θιασώτες του ευρωμονόδρομου, με τα συνδικαλιστικά δεκανίκια τους σε ΓΣΕΕ και ΕΚΘ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ -ΣΥΝ) που τους καταδίκασαν στην ανεργία και τη φτώχεια, όπως με την τελευταία επαίσχυντη ΕΓΣΣΕ», σημειώνει. Και καλεί τους οικοδόμους να συμμετέχουν μαζικά στον επόμενο σταθμό της ταξικής αντεπίθεσης, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, στο μεγάλο απεργιακό ταξικό συλλαλητήριο της εργατικής Πρωτομαγιάς στις 10 το πρωί, στο Αγαλμα του Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ