Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Λογαριάζουν χωρίς τους εργαζόμενους

Εννιά Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν σε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που μεθοδεύει η κυβέρνηση, πατώντας στους νόμους του ΠΑΣΟΚ

Η αποφασιστική απάντηση στα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης αποτελεί καθήκον για κάθε εργαζόμενο
Η αποφασιστική απάντηση στα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης αποτελεί καθήκον για κάθε εργαζόμενο
Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να αντιδράσουν άμεσα και αποφασιστικά στα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, να καταδικάσουν τον «κοινωνικό διάλογο» και τις δυνάμεις που θα πάρουν μέρος σ' αυτό και να συμμετάσχουν μαζικά στην Πρωτομαγιάτικη Απεργία με το πλαίσιο του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, απευθύνουν με κοινή τους ανακοίνωση 9 Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Παράλληλα, στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και τα επιτελεία της ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα δώσει δυναμική απάντηση στην επίθεση που μεθοδεύεται σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με αιχμή το πετσόκομμα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Το κάλεσμα υπογράφουν οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Λογιστών, Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές (ΟΣΝΙΕ), Τροφίμων και Ποτών, Εργαζομένων στον Τύπο - Χαρτί, Εργαζομένων Θεάματος - Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Συνένοχοι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Αναλυτικά, οι ταξικές Ομοσπονδίες σημειώνουν:

«Η συνέντευξη Τύπου του υπουργού Απασχόλησης κ. Τσιτουρίδη, την Τρίτη 18 Απρίλη και οι δηλώσεις που κάνει το τελευταίο διάστημα για το Ασφαλιστικό προετοιμάζουν το έδαφος για τη σφοδρή επίθεση που οργανώνει η κυβέρνηση κατά των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που απέμειναν από την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί τους αντιασφαλιστικούς νόμους των δικών της κυβερνήσεων και το νόμο 3029/02 του ΠΑΣΟΚ και επιχειρεί μέσα από τις αναλογιστικές μελέτες, τις επιτροπές που στήνει για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά και την εκμετάλλευση της περιουσίας των ταμείων να επιταχύνει τις διαδικασίες επιβολής νέων αντιασφαλιστικών μέτρων.

Ο κοινωνικός διάλογος που διαφημίζουν είναι το πρόσχημα που χρησιμοποιήθηκε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι το πρόσχημα που χρησιμοποιεί η σημερινή κυβέρνηση για να θολώσει τα νερά και να προχωρήσει στην κατάργηση των δικαιωμάτων μας.

Πρώτο: Το εργατικό κίνημα καταδικάζει κάθε προσπάθεια κατάργησης ή περιορισμού των Βαρέων - Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ) και απαιτεί τη διεύρυνσή τους, παίρνοντας υπόψη την επικίνδυνη κατάσταση που έχουν διαμορφώσει η εντατικοποίηση της δουλιάς, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, τα εγκλήματα που γίνονται στο όνομα της κερδοφορίας του κεφαλαίου και έχουν στοιχίσει εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες σακατεμένους.

Το τι σημαίνουν Βαρέα - Ανθυγιεινά και Επικίνδυνα Επαγγέλματα το γνωρίζουν καλά οι εργάτες και εργάτριες, οι εργαζόμενοι που φτύνουν αίμα για να βγάλουν το μεροκάματο, βασανίζονται από τους πολύμορφους - βλαβερούς παράγοντες που υπονομεύουν την Υγεία τους, τις επαγγελματικές ασθένειες και βρίσκονται απέναντι στον καθημερινό κίνδυνο, στους τόπους δουλιάς.

Το τι σημαίνουν Βαρέα - Ανθυγιεινά και Επικίνδυνα Επαγγέλματα δεν μπορούν να το συναισθανθούν οι υπηρέτες της εξουσίας του μεγάλου κεφαλαίου και οι γραφειοκράτες που συνδιαλέγονται μαζί τους.

Δεύτερο: Η περιουσία των ταμείων είναι περιουσία των εργαζομένων και δεν εξουσιοδοτούν κανέναν να τη διαχειριστεί. Οι κ.κ. Τσιτουρίδης, Αλογοσκούφης, τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να διαχειριστούν τις δικές τους περιουσίες.

Προειδοποιούμε το διοικητή του ΙΚΑ να μην τολμήσει να συναινέσει στην υλοποίηση αυτών των σχεδίων, γιατί οι εργαζόμενοι θα πάρουν αυστηρότητα μέτρα σε βάρος αυτών που χρησιμοποιούν τη θέση τους στα ασφαλιστικά ταμεία για να υπηρετήσουν την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι εργαζόμενοι έχουν εμπειρία από τη σφαγή του χρηματιστηρίου, μέσω του οποίου τα χρήματα των εργαζομένων, τα αποθεματικά, οι ασφαλιστικές τους εισφορές έγιναν κέρδη για την πλουτοκρατία και στην Ελλάδα και σε άλλες καπιταλιστικές χώρες.

Τρίτο: Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους επιχειρηματίες ευθύνονται για την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων.

Για την καταλήστευση των αποθεματικών που τα χρησιμοποίησαν άτοκα για δεκάδες χρόνια και παράλληλα οδήγησαν τα ταμεία στη δανειοδότηση με αβάσταχτους όρους.

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν την ευθύνη για την υψηλή ανεργία, την υποαπασχόληση, το χαμηλό επίπεδο των μισθών.

Αυτοί χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν το ΙΚΑ σαν μηχανισμό στήριξης των ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Υγεία, των βιομηχάνων και των άλλων επιχειρηματιών, με την ανασφάλιστη εργασία, την εισφοροδιαφυγή, την εισφοροκλοπή, τις εισφοροαπαλλαγές.

Να καταβληθούν τώρα τα κλεμμένα!

Καμιά ρύθμιση για την παραγραφή εργοδοτικών οφειλών.

Η ετήσια απώλεια εσόδων του ΙΚΑ από την εισφοροδιαφυγή υπολογίζεται στα 1,8 δισ. ευρώ.

Το Δημόσιο οφείλει στο ΙΚΑ από βεβαιωμένες οφειλές (χωρίς προσαυξήσεις) 4,1 δισ. ευρώ.

Ιδιώτες επιχειρηματίες οφείλουν 2,1 δισ. ευρώ.

Η καταλήστευση των αποθεματικών του ΙΚΑ έχει στοιχίσει στο ταμείο πάνω από 20 δισ. ευρώ.

Αυτά είναι "ένα το κρατούμενο", είναι οφειλές προς τους εργαζόμενους και διεκδικούμε την καταβολή τους.

Τέταρτο: Τα παχιά, παραπλανητικά λόγια του υπουργού Απασχόλησης και τα επιχειρήματα για τα ελλείμματα και τη βιωσιμότητα των ταμείων τα χρησιμοποίησαν και οι προκάτοχοί του, επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και μέσα από αυτή τη μεθόδευση εφάρμοσαν την πολιτική που οδήγησε στην αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, αύξηση των εισφορών των εργαζομένων, καθήλωση των συντάξεων πείνας που για το 70% των συνταξιούχων είναι κάτω από τα 600 ευρώ.

Αυτές τις μεθόδους χρησιμοποίησαν στην Αγγλία και τη Γερμανία για να γενικεύσουν το όριο ηλικίας στα 65 χρόνια (για άνδρες και γυναίκες) και να αυξήσουν το όριο στα 67-68 χρόνια.

Αυτές είναι οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της στρατηγικής της Λισαβόνας, με την οποία έχουν συμφωνήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Οι Ομοσπονδίες μας απευθύνονται στο σύνολο των εργαζομένων και τους καλούν να αντιδράσουν άμεσα και αποφασιστικά, να καταδικάσουν τον κοινωνικό διάλογο και τις δυνάμεις που θα πάρουν μέρος σ' αυτό το αντεργατικό παιχνίδι. Να δώσουν αγωνιστική απάντηση και να διεκδικήσουν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, με τη συμμετοχή τους στην Απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, σε όλη την Ελλάδα. Να συμβάλουν στην κλιμάκωση του αγώνα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά στους ΟΤΑ(2007-12-22 00:00:00.0)
Αντιασφαλιστική ταύτιση(2007-08-21 00:00:00.0)
Ποδαρικό με νέα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων(2007-01-03 00:00:00.0)
Αμεση απάντηση στη νέα χαριστική ρύθμιση(2006-11-01 00:00:00.0)
Βασικό κριτήριο για την καταδίκη των κομμάτων του κεφαλαίου(2006-08-27 00:00:00.0)
Αλληλοσυμπληρώνονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ(2006-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ