Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Λείπουν μόνο οι κουκούλες

Αυτό το ρόλο έχουν αναλάβει και τον εκτελούν άψογα. Κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μη θιγούν κατ' ελάχιστο οι στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου και των τραπεζιτών. Επιλέγουν να «θυσιάσουν» ακόμη και το δικαίωμα των συναδέλφων τους στη δουλιά. Η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) του σωματείου του εργοστασίου της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Καβάλα, σπρώχνει τους εργαζόμενους σε ευθεία αντιπαράθεση με τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη. Και χτες οργάνωσε κινητοποίηση με μοναδικό αίτημα, «να κλείσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης τώρα αμέσως».

Αυτό το αίτημα στηρίζουν και οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθώς και οι αιρετοί τους στην Αυτοδιοίκηση από τον υπερνομάρχη, μέχρι το Νομάρχη και το Δήμαρχο Καβάλας. Αυτοί που στα λόγια σχίζονται για την «ενότητα» των εργαζομένων, δουλεύουν στοχοπροσηλωμένα για τον αποπροσανατολισμό και τη διάσπαση της εργατικής τάξης. Στρέφουν τον εργάτη απέναντι στον εργάτη και χαϊδεύουν τρυφερά τους τραπεζίτες και τους βιομηχάνους. Μοναδικός τους στόχος να μην αποκαλυφθεί ότι το σύστημα που υπερασπίζονται γεννά την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση. Ετσι χτες έδειχναν ως αντίπαλο τους μετανάστες, σήμερα τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της άλλης πόλης, αύριο θα δείχνουν το ίδιο το παιδί τους. Τώρα «εκσυγχρονίστηκαν» και δε φορούν κουκούλες. Διατηρούν όμως το ρόλο του δοσίλογου για τα δίκια της εργατικής τάξης.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη. Να σταθούν, περήφανοι και ανυπότακτοι, με καθαρή συνείδηση. Να επιλέξουν το δρόμο της προοπτικής. Του ενωμένου και συντονισμένου αγώνα κόντρα στην πολιτική που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, κλείνει τα εργοστάσια και πετά στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα.


Α. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ