Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Σύμβαση υποταγής από την πλειοψηφία

Συλλογική Σύμβαση που κινείται στα πλαίσια της εισοδηματικής πολιτικής λιτότητας της κυβέρνησης της ΝΔ και ανοίγει το δρόμο για το παραπέρα χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, υπέγραψε χτες η πλειοψηφία - ΔΑΚΕ, ΑΣΚ (ΣΥΝ) και ένας μέρος της ΠΑΣΚΕ - στο Σωματείο Εργαζομένων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας. Οι αυξήσεις που προβλέπονται είναι 3% για το 2006 και 4% για το 2007. Επίσης, μέσω της σύμβασης, η πλειοψηφία του σωματείου ικανοποιεί το αίτημα της διοίκησης της ΕΑΒ για σύσταση κοινής Επιτροπής, αντικείμενο της οποίας θα είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης! Μάλιστα, καθώς η ατζέντα της Επιτροπής θα είναι ανοιχτή, «στρώνεται το έδαφος» για την εφαρμογή του νόμου της ΝΔ για τις ΔΕΚΟ, δηλαδή την αλλαγή του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού, με στόχο το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων.

Επί της ουσίας, η ΕΑΒ καταγράφεται σαν η πρώτη πρώην ΔΕΚΟ, η συνδικαλιστική πλειοψηφία της οποίας σπεύδει να προσαρμοστεί στον αντεργατικό νόμο που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση. Η στάση των συνδικαλιστών ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ στο σωματείο της επιχείρησης είναι ενδεικτική μόνο, της συναίνεσης που ετοιμάζονται να προσφέρουν οι δυνάμεις του συμβιβασμού στις πρώην ΔΕΚΟ για την εφαρμογή του νόμου, παρά τις δημαγωγικές, αποπροσανατολιστικές κορόνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για το αντίθετο.

Μέσα και από αυτή την εξέλιξη, αναδεικνύεται επιτακτική η αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στο ταξικό πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ, να παλέψουν για την κατάργηση του νόμου και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, γυρίζοντας την πλάτη στις συνδικαλιστικές δυνάμεις της υποταγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ