Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
Παράσταση πασχαλινής «συμπάθειας»

Πίσω από... τσουρέκια προσπάθησε ο υπουργός Υγείας να κρύψει τις τραγικές συνέπειες της «ανθυγιεινής» πολιτικής

Πασχαλιάτικη παράσταση επίδειξης «ευαισθησίας» με φόντο τους μικρούς ασθενείς και τους ανθρώπους με αναπηρία, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» και το Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων (ΕΙΑΑ) που μαστίζονται - εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής και της ΝΔ στην Υγεία - από τραγικές ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού, έδωσαν χτες ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υφυπουργός Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Συνοδευόμενοι από τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, πήγαν στο «Αγία Σοφία» και μαζί με εθελοντές συνωστίζονταν σε ογκολογικά και άλλα ειδικά τμήματα και μοίραζαν δώρα στα παιδιά. Πίσω βέβαια από το ωραιοποιημένο σκηνικό, το νοσοκομείο μαστίζεται από τραγικές ελλείψεις προσωπικού, με χαρακτηριστικότερη αυτή των νοσηλευτών, όπου παραμένουν κενές περισσότερες απ' το 35% των οργανικών θέσεων. Οπως ανέφεραν οι γιατροί και εργαζόμενοι των παιδιατρικών τμημάτων, λειτουργούν αυστηρά με προσωπικό ασφαλείας, ειδικότερα το απόγευμα και τη νύχτα που δύο νοσηλευτές είναι υπεύθυνοι για 50 παιδιά! Ακόμα, στην Καρδιολογική και Οφθαλμολογική κλινική η αναμονή για εξέταση κυμαίνεται από τέσσερις έως έξι μήνες, ενώ τα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία στο νοσοκομείο δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς.

Στη συνέχεια ο Δ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε με τον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κωνσταντόπουλο, το ΕΙΑΑ στους Αγιους Ανάργυρους και μοίρασε... τσουρέκια και «συμπάθεια». Κι αυτά όταν το ΕΙΑΑ αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού. Συνολικά, η χώρα μας χρειάζεται για να καλυφθούν οι ανάγκες 2.000 κλίνες αποκατάστασης και σήμερα υπάρχουν μόλις 200, όλες στην Αθήνα, ενώ την ίδια στιγμή γίνονται τεράστιες επενδύσεις στον τομέα της αποκατάστασης από το ιδιωτικό κεφάλαιο και δεκάδες ασθενείς αναγκάζονται να καταφύγουν για τις πανάκριβες θεραπείες σε χώρες του εξωτερικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ