Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΛΑΣΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ
Ακινητοποιημένα δεκάδες πλοία

Δεκάδες επιβατηγά πλοία (ακτοπλοϊκά, ημερόπλοια, πορθμεία) έχουν ήδη ακινητοποιηθεί με την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών κλάσης που εξέδιδε με τη σέσουλα το γραφείο της ιδιωτικής εταιρείας του Ρωσικού Νηογνώμονα στην Ελλάδα. Υπολογίζεται ότι μέχρι τώρα έχουν δέσει 24 πλοία προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου, τη μεταφορά επιβατών και στην τροφοδοσία τους. Μέχρι και χτες αναφερόταν ότι η λίστα με τα πλοία που φέρουν πλαστά πιστοποιητικά έχουν φτάσει τα 60 και όπως όλα δείχνουν έπεται συνέχεια.

Ολοι οι νηογνώμονες με βάση τις σχετικές οδηγίες της ΕΕ είναι πλέον ιδιωτικές εταιρείες κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μηχανισμοί για την κάλυψη και την προστασία της κερδοφορίας των εφοπλιστών ενώ στα διοικητικά τους συμβούλια συμμετέχουν και εφοπλιστές όπως συμβαίνει και στον Ελληνικό Νηογνώμονα όπου μέλος της διοίκησης είναι ο εφοπλιστής Βερνίκος. Που σημαίνει ότι εφοπλιστής ελέγχει τον... εαυτό του.

Πρόκειται για εξέλιξη που επιβεβαιώνουν μέχρι κεραίας τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ότι είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη Ελληνικού Νηογνώμονα κρατικού, υπό λαϊκό έλεγχο μη κερδοσκοπικό που θα συμβάλλει στην έρευνα και την τεχνολογία για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ