Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για την απεργιακή μάχη

Σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ της Ομοσπονδίας

Με στόχο η 48ωρη απεργία, που έχει κηρύξει η ταξική Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, στις 13 και 14 Σεπτέμβρη, για την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, να αποτελέσει το εφαλτήριο για να σπάσει η εργοδοτική αδιαλλαξία και η επιθετικότητα κυβέρνησης - τρόικας, οι δυνάμεις του κλάδου ρίχνονται καθημερινά στη μάχη της ενημέρωσης και της οργάνωσης της απεργίας. Σε κάθε εργοστάσιο, κάθε τμήμα, κάθε τόπο δουλειάς, όπου βρίσκεται εργάτης του κλάδου, οι ταξικές δυνάμεις συζητούν με στόχο να πάρουν οι ίδιοι οι εργάτες «στην πλάτη τους» την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας και της υπογραφής ικανοποιητικής κλαδικής ΣΣΕ.

Καθημερινά, οι δυνάμεις της Ομοσπονδίας «οργώνουν» τους χώρους δουλειάς. Χτες, έγιναν περιοδείες σε μια σειρά από χώρους δουλειάς, όπως στην ΠΕΠΣΙ (στα Οινόφυτα), στην ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ (Σχηματαρίου), στην ΑΜΣΤΕΛ και στην TASTY. Ιδιαίτερα στην τελευταία, έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τα νέα φορολογικά μέτρα, την ανάγκη οι εργάτες και οι εργάτριες να απαντήσουν στη φοροεπιδρομή και τα χαράτσια, ενώ συζητήθηκε και το πρόβλημα των νέων μητέρων που εργάζονται στο εργοστάσιο και δεν μπορούν να πάνε τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς. Στην περιοδεία στην TASTY, συμμετείχε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μπ. Αγγουράκης.

Χτες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομοσπονδίας με εκπροσώπους του ΣΕΒ για την υπογραφή της κλαδικής Σύμβασης των αναψυκτικών (μία απ' τις τέσσερις συνολικά συμβάσεις που υπογράφει ο κλάδος). Τις προτάσεις του ΣΕΒ θα εκτιμήσει το ΔΣ της Ομοσπονδίας σε σημερινή συνεδρίασή του.

Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στα τρόφιμα-ποτά εκφράζουν με κοινή ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-DIA, το Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση LIDL HELLAS Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ και οι Επιτροπές Αγώνα στα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ. Αντίστοιχα, ψήφισμα εξέδωσε και η ΕΛΜΕ Πειραιά καθώς ανακοίνωση για το ίδιο θέμα έβγαλε και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο. Με αυτόν τον τρόπο, αναδεικνύεται πως ο αγώνας που δίνεται στον κλάδο των τροφίμων - ποτών βρίσκεται στο επίκεντρο μιας ευρύτερης αναμέτρησης με την πολιτική του κεφαλαίου και η επιτυχία αυτής της απεργιακής μάχης μπορεί και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων.

Σε μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία του κλάδου, καλεί τους εργαζόμενους, το κλαδικό Σωματείο εργαζόμενων στις επιχειρήσεις παραγωγής επισιτιστικών προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας.

Πετυχημένη η απεργία στην «ΚΑΤΣΕΛΗΣ»

Στο μεταξύ, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες η 24ωρη απεργία στην εταιρεία ΚΑΤΣΕΛΗΣ, με τους εργαζόμενους να δίνουν ηχηρό μήνυμα στην εργοδοσία πως αν δεν πληρωθούν τα δεδουλευμένα, θα συνεχίσουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις. Υπενθυμίζεται πως η εργοδοσία χρωστά στους εργαζόμενους δεδουλευμένα δύο μηνών. Χτες, στη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης, έγινε γενική συνέλευση των εργαζομένων της εταιρείας η οποία και εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου των εργαζομένων να προχωρήσει σε νέες μορφές κινητοποιήσεων, μέχρι την πλήρη καταβολή των οφειλομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ