Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποκαλυπτικές τοποθετήσεις

Θράσος και αντικομμουνισμός. Αυτά είναι τα συστατικά με τα οποία η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση του ΙΚΑ υπερασπίστηκε την απόφαση λεηλασίας της περιουσίας των ασφαλισμένων. Ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος, είπε ότι η ανταλλαγή ομολόγων είναι πατριωτικό καθήκον!

Στην τοποθέτησή του ένας από τους εκπροσώπους των ταξικών δυνάμεων, ο Θ. Κακκαβάς, κατήγγειλε την απόφαση και σχολίασε ότι η λεηλασία παρουσιάζεται σαν πατριωτικό καθήκον. Είπε ακόμα ότι δεν πρέπει να δοθεί ούτε 1 ευρώ σε ανταλλαγή και οι όποιες απώλειες των Ταμείων να καλυφθούν από αυτούς που τις δημιούργησαν, το κράτος και την εργοδοσία.

Ο διοικητής του ΙΚΑ μεταξύ άλλων απάντησε ότι πρόκειται για αποφάσεις της πλειοψηφίας και πως δεν μπορεί να παραβιάζεται η συνταγματική τάξη με τέτοιες απόψεις. Σαν να λέει, ότι όποιος έχει αντίθετη γνώμη δεν μπορεί καν να τη λέει. Για να τον συμπληρώσει ένας ακόμα διορισμένος από την κυβέρνηση λέγοντας ειρωνικά «και τι θέλετε, να τα μετατρέψουμε σε ρούβλια;».

Τέτοιες απόψεις σε τέτοιες στιγμές μπορούν να ειπωθούν μόνο από όσους έχουν δώσει διαπιστευτήρια στο χτύπημα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Διαπιστευτήρια που πάνε χέρι χέρι με τον αντικομμουνισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ