Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
«Νουθεσίες» στο πνεύμα του νόμου - πλαισίου...

...από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Να «νουθετήσει» ως προς τις μορφές πάλης τους, τους φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) επιχείρησε χτες το πρωί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Οι φοιτητές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του Ειδικού Λογαριασμού του ιδρύματος, της κατεξοχήν δομής δηλαδή που συνδέει τα πανεπιστήμια με τις επιχειρήσεις, και συζήτησαν με τους εργαζόμενους για το νέο νόμο - πλαίσιο και το σύνολο των μέτρων που τσακίζουν τα δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Ο πρύτανης του ιδρύματος ανέλαβε προσωπικά να απευθυνθεί στους φοιτητές, αναφέροντας ότι το ΜΑΣ δεν έχει κανένα δικαίωμα να καταλαμβάνει χώρους του Πανεπιστημίου, αφού δεν αποτελεί «θεσμικό» όργανο των φοιτητών και τους ρώτησε αν γνωρίζουν τις συνέπειες των πράξεών τους, «ενημερώνοντάς τους» ότι οποιοσδήποτε μπορεί να τους μηνύσει προκαλώντας την παρέμβαση της αστυνομίας, γεγονός που όπως ισχυρίστηκε μπορεί να έχει αποτέλεσμα τη φυλάκισή τους ως και έξι μήνες!.. Δηλαδή, έσπευσε να ταχθεί υπέρ της εφαρμογής του νέου νόμου - πλαισίου!

Οι φοιτητές διαμήνυσαν ότι η κυβερνητική πολιτική και όποιοι με κάθε τρόπο την υπηρετούν θα τους βρίσκουν συνεχώς απέναντί τους και συνεχίζουν δυναμικά σήμερα με συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στα Λιοντάρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ