Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Μόνιμο πρόσχημα για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΟΤΑΒΑ.--

Πλησιάζει η μέρα της δέκατης επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου και είναι καταφανής η προσπάθεια «αναβίωσης» της «ισλαμικής τρομοκρατίας», τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως. Ο λόγος, όπως και τότε, είναι ένας και μοναδικός: Οχημα και πρόσχημα για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Καταρχήν στις ΗΠΑ. Το Πεντάγωνο από την Τετάρτη έχει ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού σε όλες τις αμερικανικές βάσεις και κτίρια του στρατού, η πλειονότητα των οποίων βρίσκονται στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια απειλή, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Τζορτζ Λιτλ.

Στον Καναδά, ο πρωθυπουργός, Στίβεν Χάρπερ, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC News δήλωσε ότι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια του Καναδά, μία δεκαετία μετά την 11η Σεπτεμβρίου, εξακολουθεί να είναι η «ισλαμική τρομοκρατία».

Στη Γερμανία, η αστυνομία ανακοίνωσε χτες ότι προχώρησε στη σύλληψη δύο ανδρών, ενός 24χρονου Γερμανού λιβανέζικης καταγωγής και ενός 28χρονου από τη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι δύο άνδρες είχαν προμηθευτεί χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βόμβας. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τους συναγερμούς και κυρίως την πληθώρα των δρακόντειων αντιτρομοκρατικών μέτρων στη Γερμανία, ποτέ δεν έχει συμβεί το παραμικρό.

Στο σκηνικό αυτό θα πρέπει να προστεθούν και οι «ειδήσεις» για τις βόμβες σε πακιστανικά αεροσκάφη με προορισμό τη Βρετανία και τη Μαλαισία, όπου αποδείχθηκε, κατά το σύνηθες, «λάθος συναγερμός».

Ολα αυτά ενόσω ο πόλεμος στο Αφγανιστάν (έναρξη τον Οκτώβρη 2001), ο πρώτος που εξαπολύθηκε με πρόσχημα την 11η Σεπτεμβρίου, μαίνεται με άδηλο τέλος, ο πόλεμος στο Ιράκ (έναρξη το Μάρτη 2003) δε φαίνεται να τελειώνει, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός μετά την επιχείρηση δολοφονίας του από τις αμερικανικές δυνάμεις στο Πακιστάν, ενώ ο πόλεμος του ΝΑΤΟ στη Λιβύη δε γίνεται ενάντια στους «τρομοκράτες» αλλά «μαζί με τους τρομοκράτες» καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι παραστρατιωτικές ομάδες με στενούς δεσμούς με την «Αλ Κάιντα» δρουν υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ