Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Υποσχέσεις μετά το νέο δυστύχημα

ΓΙΑΡΟΣΛΑΒ.--

Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί από τις αρχές της πόλης Γιάροσλαβ μια μέρα μετά το αεροπορικό δυστύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 43 επιβαίνοντες, στην πλειοψηφία τους μέλη της ομάδας χόκεϊ Λοκομοτίβ της πόλης. Οι δύο επιζώντες (ένας παίκτης της ομάδας που έχει εγκαύματα στο 90% του σώματός του και ένα μέλος του πληρώματος) έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Μόσχας και η υγεία τους βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες για τις αιτίες του δυστυχήματος, ενώ χτες το απόγευμα βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του αεροσκάφους «Γιάκοβλεφ» («Yak-42»). Πιθανή αιτία του δυστυχήματος είναι η διακοπή της λειτουργίας του κινητήρα του αεροσκάφους και ο λαθεμένος χειρισμός του πιλότου, σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Μάρκιν, εκπρόσωπο της Ανακριτικής Επιτροπής. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, το αεροσκάφος είχε περάσει από τεχνικό έλεγχο πριν την απογείωση χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Στο τόπο του δυστυχήματος έφθασε χτες ο Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος ζήτησε άμεσες αλλαγές στις αερομεταφορές στη Ρωσία και υποσχέθηκε να λάβει μέτρα για την αεροπορική ασφάλεια. Δήλωσε ότι θα μειωθεί δραματικά ο αριθμός των αεροπορικών εταιρειών της χώρας (καταγραμμένες 130 εταιρείες) και πως η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να αγοράσει σύγχρονα αεροσκάφη από το εξωτερικό και να βελτιώσει την εκπαίδευση των πληρωμάτων.

Το προχτεσινό δυστύχημα ήταν το τέταρτο από τον Ιούνη. Εντεκα επιβαίνοντες σε αεροσκάφος «Antonov 12» σκοτώθηκαν τον Αύγουστο, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα με αεροσκάφος «Antonov 24» τον Ιούλη και 134 σκοτώθηκαν στις 20 Ιούνη από τη συντριβή ενός «Tupolev 134». Πολλές ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες έχουν δημιουργηθεί μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, οι οποίες χρησιμοποιούν τα παλιά αεροσκάφη, χωρίς τους απαιτούμενους ελέγχους με σκοπό το υπερκέρδος και με αποτέλεσμα τα συχνά δυστυχήματα και τους εκατοντάδες νεκρούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ